Home News JNK je objavio novi video spot u suradnji sa Skakijem

JNK je objavio novi video spot u suradnji sa Skakijem

by Vjeran

“JNK (Još Neko Kopa) je nastao kao studijski projekt. Ja sam htio zabilježiti neke svoje stare ideje, tako smo počeli da snimamo u smederevskom studiju “Paradox”, gdje sam upoznao Srđana (Alogia), koji je u početku svirao sve instrumente i radio produkciju, a kasnije se priključio, pored mene, i kao autor. Ove godine smo započeli neke nove pjesme, za potrebe kojih je Srđan pozvao i ostatak svoje ekipe i nedavno smo uključili i Skakija (Trula Koalicija), koga sam upoznao u međuvremenu. Svidjeli su mu se raniji radovi, pa smo odlučili napraviti nešto zajedno, što će biti karakteristika i budućih pjesmama” objasnio nam je Aca.

Nadodao je: “Pjesma “Ostani čovek” uključuje više muzičara, pravi bend, pa i zvuči drugačije i bolje, življe. Za naziv projekta sam iskoristio repliku iz kultnog filma “Maratonci”.

Pjesmu i spot “Još neko kopa”, ovisi iz kojeg se kuta gleda na život i trenutnu situaciju u svijetu ima višestruko značenje. U suštini, svako od nas kopa za sebe sreću ili grob, u skladu sa načinom života.

Ovo rade iz čistog hobija i potrebe izraze ono što osjećaju. Tekstovi su inspirirani lošim stvarima sistema i reflektiraju sve ono što jedan prosječan, običan čovjek često misli.

“Mi nismo elita, mi dolazimo iz redova “naroda”, a narod se decenijima nadao ljepšim danima, ali se često čini da sve stagnira, što budi bunt u svima nama. Bunt i metal – te stvari su uvek išle zajedno. Činjenica je da sami mijenjamo svoj svet, ali je činjenica i da nas truli sistem često sprečava u tome da svijet stvarno postane “bolje mjesto”. Stilski smo spoj mnogih buntovničkih stilova, od panka do metala. Prvi singl spot za ovu godinu je pjesma “Ostani covek”” rekao je Aca.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: