Home SceneInterviews Jedan Na Jedan White Vodevil

Jedan Na Jedan White Vodevil

by Vjeran

Očekujemo da ćemo vidjeti upučeniju publiku ovdje nego što je u Rusiji

White Vodevil

U susret zagrebačkom koncertu u Gjuri 2, razgovarali smo sa pjevačicom, osnivačicom, autoriciom banda White Vodevil, Ekaterina (FRAU STARLIGHT) Petrovskaya. Razgovarali smo o položaju žena u metalu, o ruskom undergroundu, koncertu u Zagrebu. Oni nemaju kompromisa i ne zanimaju ih nikakvi klišei ni mainstream. Svakako pročitajte intervju.

 

MJM: Možete li mi reći kakvu vrstu muzike svirate i zašto?

Ekaterina: Ne volimo se karakertizirati, ali ako već moramo, mi sviramo eksperimentalni rock sa gotičkim primjesama, dark-wave, synth-pop, trip-hop, industrial, alternative, grunge, post-punk, indie, glam, blues, electronic i još hrpom utjecaja. A zašto, zato jer jednostavno ne možemo bez toga.

MJM: Možete li se Predstaviti našim čitateljima.

Ekaterina: Mi smo White Vodevil iz St. Petersburga. Poznati smo na klubskoj sceni po nastupima uživo, ekscentričnom Ekatarinaženskom vokalu, vrhunskim tekstovima na engleskom, provokativnim slikama, po ambiciji i iskrenom rock ‘n rollu. 😉

MJM: Tko piše glazbu i tekstove?

Ekaterina: Ja (Ekaterina Petrovskaya) i Alexey Birukov (osnivači banda) piši tekstove i glazbu. Ponekad i ostali glazbenici pridonesu nešto svog.

MJM: Kako je biti ženski pjevač u metal svijetu?

Ekaterina: Oh, moje najdraže pitanje! Večinom mrzim žene u bandu. Mrzim kako ženski vokali zvuče u rock bandu, mrzim kako se žena ponaša na bini, mrzim o čemu pjevaju. To meni nema smisla, po mom mišljenju moraš biti ne čovjek, ne smiješ brinuti o obitelji, kući, mjestu gdje ćeš spavati, robi koju ćeš obući da bi bilo glazbenik. Ima samo nekoliko legendarnih žena koje su pridonjele glazbi. Zato se ja pretvaram u muškarca. Ne samo u bandu nego i u svakodnevnom životu. Ali ustvari kao svaki normalan čovjek, ja volim….. hm, kako da rečem pristojno…. I love to fuNk women.

MJM: Kakva je situacija sa undergrounom u Rusiji?

Ekaterina: Živa je. Imamo uderground festivale svih žanrova, undergroun glazbene radio stanice, undergorund modne dućne, uderground magazine. Ali Rusi su izgubili 70 godina kulture za vrijeme USSR-a i sada pokušavaju kopirati globalne trendove bez kreativnosti i dodavanja nešto svoga (a svrha undergrounda je biti svoj, zar nije?). S toga ne mogu reći da je ruski undergroun zanimljiv, originalan. On sadrži razne klišee i s tim postaje poprilično mainstream.

MJM: Da li sa sviranjem možete živjeti ili morate još dodatno raditi?

Ekaterina: Neeee, mi ne radimo. Trenutno, glazba nam ne donosi dovoljno novca za živiti, ali dogovor u bandu je da nečemo imati nikakv posao sa strane. Sponzori i prijatelji nam pomažu.

MJM: Da li ste prije svirali u Hrvatskoj i što očekujete od ovog koncerta?

Ekaterina: Ne, ovo nam je prvi posjet Hrvatskoj. Očekujemo da ćemo vidjeti upučeniju publiku ovdje nego što je u Rusiji (svakako ljudi ovdje bolje razumiju engleski, a to nam je problem sa publikom u Rusiji) i da ćemo ostvariti dobre kontakte za white vodevilbudučnost.

MJM: Možete li nam reći nešto o metal sceni u St. Peterburgu i ima li neki band koji bi izdvojili?

Ekaterina: Već samo spominjali underground scenu u Rusiji, pa se ne bi ponavljali, a band koji bi izdvojili je Repus Tuto Matos koji svira aggro-industrial

MJM: Koji su vam planovi za budućnost?

Ekaterina: Glavni cilj nam je postati traženi band u Europi, jer glazbena industrija u Rusiji ne može zadovoljiti ambicije banda. Također planiramo pronači adekvatan label za izdavanje prvog albuma.

MJM: Želite li nešto poručiti ljudima koji će doći na vaš koncert?

Ekaterina: Come to see us “using our fists and mouths” both! 😉

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: