Home SceneDemo scene Jedan na Jedan Verted

Jedan na Jedan Verted

by Vjeran
Volio bih odraditi što više koncerata, ali i okupiti stalne članove benda

xMatijaVerted

Približava se koncert Skeletal Remains & Morfin (USA) & Verted (Rijeka) u Rijeci u klubu Palach. To je bio razlog zašto smo kontaktirali Matiju koji će nastupati na tom koncertu pod imenim Verted. Zašto tako najavljujem, otkrijte sami u intervjuu.

MJM: Za sami početak predstaviti band čitateljima Metal Jacket Magazina.

Matija: Verted je solo death metal bend osnovan 2013. godine u Rijeci. Osnovao sam ga nedugo nakon što sam izašao iz bivšeg benda Hesus Attor. Dugo godina imao sam neke nezavršene pjesme, pa sam se odlučio snimiti jedan demo EP da vidim hoće li se ljudima svidjeti ideje. Sve instrumente, osim bubnja, sam odsvirao i snimio kod kuće. Demo EP, snimljen 2014. godine i stavljen je za besplatno “skidanje” na mojem site-u. Inače, uz Verted volim raditi i neki vrstu elektronske glazbe koju se može poslušati na www.malatestinic.com

MJM: Što za tebe znači metal glazba i zašto svirate baš death metal?

Matija: Iako u zadnje vrijeme slušam nešto manje metala nego prije, uvijek se sa užitkom vratim na neke klasike. Od metala, najviše slušam tehnički death, no volim i jazz, idm, trip hop, funk, sountrackove…Death metal volim zbog brzine i agresivnosti koju ne mogu naći u niti jednom drugom glazbenom žanru. Kada sam otkrio bendove kao Death, Spawn of Possession, Psycroptic, Necrophagist shvatio sam da je to moj stil- nepravilne mjere, zanimljivi aranžmani, duple kase…kako da to čovjek ne voli? haha 


MJMUbrzo imate koncert u Palach-u. Što od njega očekujete i kako ste vi izabrani da budete u tom društvu?

Matija: Koncert u Palach-u jedva čekam jer će to biti prvi nastup Verteda. Još dok se koncert tek dogovarao, organizatori (Distune promotion) su me pitali želim li pokušati izvesti Verted materijal pred publikom na što sam i pristao! Ljudima će možda biti malo čudno što je samo jedna osoba na stage-u, no u SAD-u i Europi postoji dosta “one man” bendova koji zvuče odlično. Bit će zanimljivo za uho, ali i oko jer Mirko Žorž, prijatelj koji mi je napravio i video spot, slaže nešto vrlo interesantno. Toliko o tome!

MJM: Imaš li već planove za ovu godinu koja je na početku?

Matija: Volio bih odraditi što više koncerata, ali i okupiti stalne članove benda.

MJM: Kako si došao do imena i što ono znači?

Matija: Dobio sam ideju za ime kada sam slušao pjesmu od Gorgutsa Inverted. Inverted bi značilo nešto izokrenuto, a ja sam maknuo prefiks in i dobio Verted.

MJM: Za sami kraj, što bi poručili ljudima koji će doči na koncert 24.01. u Palach-u.

Matija: Ekipa, vidimo se u Palach-u na masakru 24.1.! Budite mi nabrijani, a do tada se zagrijavajte sa nekom od mojih preporuka!
Moj top 5 (tech) death metal albuma 2014.:
1. Archspire- The Lucid Collective
2. Killitorous- Party, Grind
3. Beneath- The Barren Throne
4. Soreption- Engineering the Void
5. Aborted- The Necrotic Manifesto

 

MJM: Matija, fala na  razgovoru i nadamo se da će ti se ispuniti želja za ovu godinu!!

Matija Malatestinić

www.verted.net

www.malatestinic.com

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: