Home SceneInterviews Jedan Na Jedan Metalsteel

Jedan Na Jedan Metalsteel

by Vjeran
Metal je vrlo bitna i prioritetna stvar u našim životima

metalsteel

Nedavno je slovenski metal band Metalsteel imao koncert u Zagrebu i to po prvi put. To nam je bio dovoljan razlog da kontaktiramo band i da sa Rokom napravimo razgovor o tom koncertu, o prošlosti, budućnosti i ostalim stvarima. Svakako ostanite uz članak i pročitajte razgovor sa Rokom iz banda Metalsteel.

MJMZa sami početak možeš li predstaviti band čitateljima Metal Jacket Magazina?

Rok: Metalsteel je slovenski metal bend u sastavu Benjamin Kic – vokal & gitara, Daša Trampuš – bubnjevi, Matej Sušnik – bas i Rok Tomšič – gitara.

 

MJMKoliko band postoji i da li je postava od samog početka?

Rok: Bend postoji od 2001 godine. Tad smo odsvirali svoj prvi koncert i to za nas znači početak karijere. Šta se tiče postave, imali1453224_10152702966034477_3915647580079198229_n smo na početku drugog bubnjara kojeg je Daša nadomjestila 2002. godine. Od 2002 do 2005 smo imali i drugog pjevača kojeg možete čuti na prvome albumu “Usoda”. Kad je on otišao iz benda Beny je odlučio da preuzme glavni vokal i od sad već 10 godina sviramo kao ova postava.

 

MJMŠto ste do sada snimili, izdali?

Rok: Snimili i izdali smo 5 studijskih albuma i jedan live album koji je prvi slovenski koncertni metal album. Posebno se ponosimo tim izdanjem i naravno zadnje ploče “This Is Your Revelation” koja predstavlja korak naprijed za naše stvaranje. Kad slušaš sve naše ploče možeš čuti kako je bend svirao u početku kad smo bili djeca i kako zvuči sad kad smo odrasli i osobno i glazbeno… Svaki album je priča za sebe…

 

MJMŠto za vas znači metal glazba i zašto svirate baš metal?

Rok: Metal je vrlo bitna i prioritetna stvar u našim životima. U metal sceni smo od 9. godine pa dalje, kad je meni bilo 11 godina odsvirali smo prvi koncert tako da je metal stvarno velik dio naših života. Zašto metal? Pa zato što nam se sviđa ta glazba. Ako bi nam se sviđala neka drukčija glazba onda bi igrali nešto drugo. Sviramo ono što osjećamo i glazba bi trebala uvijek biti napravljena iz srca, a ne iz mozga.

MJMVidimo kroz medije da metal scena u Sloveniji je dosta jaka. Kome pripisati te zasluge?

 

Rok: Kod nas je metal scena jaka u smislu kvalitete glazbenika, studijske produkcije, festivala Metaldays i možda još nekog organizatora. Ali nema više klubova, mnoge su zatvorili zbog birokratskih sranja i ove krize… I publika je svake godine više apatična. Mi imamo sreću da svake godine dobijemo novu generaciju mlađih fanova koji dođu na naše koncerte i na drugu stranu stare fanove koji nas prate od početka. To je stvarno super i hvala im na tome!

 

MJMImali ste koncert u Zagrebu. To vam je bio prvi put. Što ste očekivali i što ste dobili zauzvrat od publike?

 

1891151_10152212209139477_937933043_nRok: Bilo je super. Svirali smo u mnogim stranim državama, a u svim tim godinama nismo imali prilike svirati u Hrvatskoj. Tako da smo zahvalni ekipi Valhalle koja nas je pozvala da sviramo u Zagrebu. Od publike smo dobili 100% podršku i to nam je bilo fenomenalno. Mi uvijek želimo integrirati publiku u naš repertoar i u Zagrebu je to super ispalo. Kad smo poslije koncerta razgovarali s publikom, objasnili su nam da su nas vidjeli na Metaldays festivalu ili kad smo svirali ispred Saxon-a, Helloween i W.A.S.P.-a Nadam se, povratku u Hrvatsku uskoro!

 

MJMImate li već planove za ovu godinu koja je na početku?

Rok: Plan je odsvirati koncerte u različitim državama i vidjet ćemo što će se dogoditi… Nastavit ćemo s promocijom zadnjeg albuma kojeg je publika stvarno super prihvatila.

 

MJMKako ste došli do imena?

Rok: Do imena smo došli na početku karijere kad smo bili još u osnovnoj školi. Slušali smo bende kao Agent Steel, Manowar, Metal Church i slično pa nam se Metalsteel svidjelo ha ha.

MJMImate li neke koncerte koje bi radi izdvojili?

Rok: Imamo mnoge. Ali od zadnje turneje za This Is Your Revelation bi izdvojio koncert u Zagrebu. Zato što smo svirali tu prvi put i publika nas je stvarno divno prihvatila. Zagrebački metalci su super!

 

MJMZa sami kraj, što bi poručili čitateljima Metal Jacket Magazina?

Rok: Hvala za intervju. Čekirajte naš novi album This Is Your Revelation. Nadam se, da ćemo se još vratiti u Hrvatsku i napraviti još jednu pravu metal zabavu! Neka bude ova godina u znamenju heavy metala.

 

MJM: Hvala Rok na intervjuu i ja se nadam da ćemo još gledati Metalsteel u akciji.

You may also like