Home SceneInterviews Jedan Na Jedan AngelSeed

Jedan Na Jedan AngelSeed

by Vjeran
Od svakog koncerta prvenstveno očekujem dobru zabavu za sve prisutne

10389654_10154203848165174_316312835599533781_n

Imali su europsku turneju i sada sviraju u Zagrebu. Inače čovjek iz banda ima staž u metalu kao malo tko iz Hrvatske, stoga smo smatrali da ta dva razloga su dovoljna da sa njima ili njim napravimo intervju. Svakako tko je u mogućnosti neka ide na koncert koji je specifičan po vokalima koje pjevaju pripadnice ljepšeg spola i nadamo se da ćete uživati.

MJM: Možeš li predstaviti band?

Maras: Band čini šestoro muzičara od akademski obrazovanih, do osoba sa višegodišnjim muzičkim iskustvom, a to su: Damir Marijan – Maras (ritam gitara), Siniša Antunović – Medo (bass gitara), Jure Baljak (bubnjevi), Juraj Birin (solo gitara), Jurica Bažant (klavijature) i pjevačica Ivana Anić – Lara.

 

MJM: Koju vrstu metala svirate i zasto?

Maras: Ne volim pretjerano etiketirati glazbene stilove, a u našem slučaju je ta nevoljkost još izraženija, jer glazbu AngelSeed-a je teško staviti u kalup jednog ili dva stila. Radi se naravno o heavy metalu, ali od pjesme do pjesme provlače se koketiranja za raznim pod žanrovima istog, tako da se tu može čuti power metal, thrash metal, symphonic metal, gothic i štošta drugo.

 

MJM: Imali ste nedavno turneju, kako ste zadovoljni sa njom?

Maras: Tako je. Imali smo turneju u svibnju prošle godine i u sklopu nje smo obišli pet istočno-europskih država Srbiju, Bugarsku, Rumunjsku, Mađarsku i Slovačku. Turneja nam je puno značila iz više razloga, od stjecanja dragocjenog iskustva, do odlične promocije banda, što je u današnje vrijeme najvažnije od svega.

MJM: Cijeli si život u metalu, kako gledaš na metal prije i metal danas?

Maras: Sama muzika nije se pretjerano promijenila. U redu, možda je malo evoluirala i došlo do raznih kombinacija metal pod-žanrova, ali osnovna razlika je što danas zahvaljujući internetu i dostupnosti glazbe, pa i napretku tehnologije, svatko ima priliku pokazati što zna. Nisam siguran koliko je to dobro, jer unatoč tome što u današnje vrijeme svatko puno lakše može predstaviti svoj rad, došli smo do situacije da danas band treba uložiti neusporedivo više novca, vremena i truda kako bi se probio do vrha i napravio neku ozbiljniju karijeru, jer konkurencija je puno jača, a glazbena industrija više nema toliku financijsku moć da bi ulagala ogromna sredstva u promociju velikog broja bandova kao što je to bilo nekada. Rezultat svega je da mnogi izvrsni bandovi ne mogu doći do izražaja, upravo iz razloga što ne mogu sami sebe financirati nekoliko godina koliko je potrebno da se band profilira na tržištu.

 

MJM: Što ocekujes od koncerta u klubu Sax i kad ste zadnji put svirali u Zagrebu?

Maras: Od svakog koncerta prvenstveno očekujem dobru zabavu za sve prisutne, nas koji sviramo i ekipe koja se nalazi u publici. Na koncertu će nastupiti četiri odlična banda, tako da ne sumnjam da će biti super.

10334453_10154183605555174_8050334704569027814_n

MJM: Što ste do sad snimili? Kakvi su vam planovi za buducnost?

Maras: Realizacija našeg prvog albuma se dosta odužila, ali napokon mogu reći da smo nekoliko dana prije novogodišnjih praznika napokon dobili masterirane materijale, tako da trenutno traje proces nalaženja diskografske kuće. Neke ponude su već na stolu, tako da se nadam da ćemo uskoro u rukama imati gotov proizvod.

 

MJM: Poruka za čitatelje Metal Jacket Magazine-a.

Maras: Poslušajte AngelSeed i dajte nam priliku, vjerujem da se nećete razočarati.

 

MJM: Hvala ti na odvojenom vremenu. Znamo da si s vremenom kratak radi organiziranja koncerta i radi rada svoje Stage 2 Stage firme koja organizira koncerte. Želimo vam dobru zabavu na koncertu.

You may also like