Home ReviewsConcerts Izvještaj: ZloSTavljanje – ToxicDeath, Usud, Despised

Izvještaj: ZloSTavljanje – ToxicDeath, Usud, Despised

by Vjeran

ZloSTavljanje – 20.3.2015. – ToxicDeath,Usud,Despised – Klub Kocka

toxicdeathkkOvog petka klub Kocka nam je predstavila novo ZloSTavljanje uz death metal „veterane“ Toxicdeath i Usud,te mladi thrash metal bend Despised. Kao i uvijek već tradicionalno svirka je kasnila gotovo sat vremena od najavljenoga. S obzirom na još jednu svirku koja je bila u Splitu te večeri,posjećenost je bila nešto manja od očekivanog s obzirom na kvalitetu bendova.

dispasedkk

Despised

Nešto malo prije ponoći počeo je nastup zadarskog thresh metal bend Despised. Uz svoje autorske stvari,svirali su i obrade poznatih bendova,kao šta su Slayer, Metallica, Sepultura. Nastup je bio solidan,uz poneke greške,ali imaju dobre temelje i predispozicije za daljni napredak.

usud

Usud

Nakon njih dolaze zagrebački death metal bend Usud. Zadnji put su u Kocke svirali davne 2006.,pa su svi željno iščekivali njihov nastup, što je rezultiralo najvećim odazivom publike od svih bendova te večeri. No usprkos velikom odazivu i dobroj atmosferi,bend je imao tehničkih problema. No tokom nastupa to se popravilo. Svirali su presjek pjesma sa njihova 2 albuma. Također imali su posebnu ponudu te večeri za Splitsku publiku,besplatan 2. album „Creator’s Sorcery“ uz kupljenu majicu.

Nakon Usuda dolazi Toxicdeath. Death metal bend iz Tuzle koji su također zadnji put u Kocke bili davne 2006. Oni su ostavi najbolji dojam te večeri, te Kocka nije dugo imala ovako odličan death metal bend. Uz vrlo energičan nastup, imali su dobar kontakt s publikom iako se do njihovog nastupa nažalost Kocka polu ispraznila, zbog kašnjenja svirke.

 

Sve u svemu, još jedno dobro ZloSTavljanje, ali i dalje ostaje vječno pitanje, kako će splitska metal scena napredovati uz tako lošu posjećenost i lošu organiziranost svirki !?

Izvještava: Mladen Mitar

You may also like