Home ReviewsConcerts Izvještaj: ZloFest III @ SKCNS Fabrika, Novi Sad 18.03.2017.

Izvještaj: ZloFest III @ SKCNS Fabrika, Novi Sad 18.03.2017.

by Metal Jacket

U subotu uvečer (18.03.2017.) sam prvi put bila na ZLO FEST-u (SKCNS fabrika), festivalu koji se održava već tri godine za redom. Iako sam bila samo na par dobrih koncerata, može se reći da je ovaj po meni bio odličan. Sviralo je 5 thrash/hardcore metal bendova: Riverroth, Ground Zero, Putrid Blood, mlade nade Deathonation i naravno domaćini War Engine ili kako sebe nazivaju kepec core trio.

Prvi je nastupio mladi thrash metal trio Riverroth, bend sa Telepa (Novi Sad) sa njihovim Ep Infernal Thrashing. Članovi ovog benda su Mladen Ivankovic (bubnjevi), Miodrag Delic (gitara), Strahinja Jankovic (bas i vokal). Bend je pun pozitivne energije koju je prenio na publiku i napravio odličnu atmosferu.

Poslije njih su nastupili Ground Zero, hardcore/metal bend iz Novog Sada, osnovan 2001. godine. Iako se oni meni osobno nisu svidjeli, čini se da je publika baš uživala u njihovih 30 minuta. 

Nakon toga nastupio je odličan bend Putrid Blood, iz Šida sa svojim debi albumom “Absolute Profit”. Vrlo upadljivi refreni, hardcore vokali, rifovi, sjajne solo gitare su odlike koje čine ovaj bend onakvim kakvim je, ODLIČNIM.  Bend predstavlja savršen duo harsh i growl vokala. Bend je također nastupio na koncertu godine 2015. gdje je dobio odlične kritike. Sve u svemu, vrhunski nastup.

Slijede domaćini, kepec trio War Engine koji čine Mihael Lenard (bas i prateći vokal), Stefan Stanić (bubnjevi) i Dušan Mijolić (gitara i vokal). Ovi momci stvaraju old-school atmosferu svojom interakcijom sa publikom. Njihovom nastupu su se pridružili i prvobitni članovi benda sa maskama životinja, koji nisu svirali u posljednjih 6 godina. Dušan svojom interakcijom pokazuje da zna kako podići publiku na noge. Svoju zahvalnost vjernoj publici je pokazao bacivši par majica najluđim likovima u šutki. 

Kako neki kažu najbolje za kraj, nastupaju mlade nade srpskog thrash metal scene Deathonation. Prezentirajući svoj debi album Dragged into the Beyong (2016) momci su svojim nastupom pokazali da su ozbiljni u onome što rade. Iako biste pomislili da bi poslije 3 sata lude svirke sa puno šutki publika bila premorena i nezainteresirana za onog posljednjeg, grdno se varate. Publika je imala odličan stav prema ovim momcima i pokazala je da je željna još “headbangovanja”.

Sve u svemu treći ZLO FEST je prošao kako je i očekivano. Mnoštvo odlične muzike, atmosfere i interakcije između publike i bendova.

Tekst i foto: Gorana Stepančev

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: