Home ReviewsConcerts Izvještaj: Vrela slovenska noć (Invasion from the East @ Kopar, Slovenija)

Izvještaj: Vrela slovenska noć (Invasion from the East @ Kopar, Slovenija)

by Metal Jacket
Invasion From The East

Još jedna uspješna Invazija. Ovoga puta u divnom slovenskom gradu na moru, 25. ožujka ove godine. U Kopru, Centaru mladih, tri jako kvalitetna benda dovela su ovu noć do potpunog usijanja.

Kao prvi, ujedno i najmlađi bend i lokalna podrška, nastupao je Halcyon Era. Naime, ovaj interesantan spoj melodic i groove metala s dva ženska vokala, pokazao iznimno zanimljivim odmah na svoje početku karijere.  Moram priznati da su vrlo obećavajući!

Drugi po redu, Inmate, bend iz Velenja. Spoj melodic i death metala. Dva muška vokala. Odlična energija, zapravo iznenađujuća, koju mnogo veći bendovi godinama nisu uspjeli stvoriti, potpun i jasan zvuk, zanimljivi rifovi. Bend postoji već dvanaest godina pa ih iskustvo ih čini vrlo uigranim igračima iako su članovi mladi momci. Kod njih mi se posebno dopao način na koji su komunicirali s publikom i davali joj baš ono što traži. Mnogo ljudi na nogama, mnogo pozitivne energije i mnogo dobrih vibracija!

Na kraju, najveći razlog zbog kog smo se okupili te noći, jedan BOOM! i jedno muzičko čudo koje zapravo nemam pojma kako najaviti – Grč! Legendarni bend iz Rijeke koji postoji skoro trideset godina. Pravac koji oni sviraju je jako kompleksan. To je spoj punka, industriala, shock rocka i metala. Tekstovi su izvanredni, teški i realni, muzika do krajnjih perfekcija ukomponirana u cjelokupan doživljaj. Bend se po mnogočemu izdvaja iz uobičajenih sfera muzike. Pjevač, statična i hladna osoba, Zoran Štajdohar, čini srž i daje posebnost bendu zbog svoje autentičnosti i autorskih tekstova. Scenski nastupi su im uvijek naširoko opisani i iznenađujući u svakom kontekstu. Pozornica, velika teleća glava od oko šesnaest kilograma, statist, sjekira, motorna pila, iživljavanje… Doduše, ne iživljavanje u pravom smislu riječi nego način na koji se može, uz pomoć interpretacije, odagnati bol. Sve je izgledalo brutalno dobro! Grč je unikatan bend koji iza sebe ostavlja more dobrih komentara i impresija. Kako zbog besprijekorne muzike, tako i zbog ekscentričnih nastupa.

Kopar i Centar mladih će ostati zapamćeni po izuzetnoj muzici koju je omogućila organizacija Invasion from the East, po izuzetnim bendovima koji su je činili te noći, po ludoj energiji, po strašno dobrim glazbenicima i po strašno dobroj glazbi. Eto, do nekog novog viđenja… Svako dobro dobri ljudi!

Tekst: Antitelo Em

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: