Home ReviewsConcerts Izvještaj: Večer teškog metala u Slavonskom Brodu

Izvještaj: Večer teškog metala u Slavonskom Brodu

by Metal Jacket

Tko god se 5.11. nalazio u Slavonskom broda može potvrditi da je te noći bilo metala u nebu. Za organizaciju te fantastične pojave pobrinuo se Rock Caffe Bar “Insomnia” i Moto Klub Nightmares koji su u Centru mladih organizirali “Večer teškog metala”. Svi ljubitelji žestokih metal svirki imali su priliku uživati uz dva domaća benda  Underborn  i Chemical Exposure, a osim njih svojom pojavom događaj je upriličio opaki bend iz Požege, Defiant.

Brojna publika koja se pojavila, odmah na samom početku, uz piće i druženje  nestrpljivo je iščekivala underbornpočetak svirke. Underborn se popeo na pozornicu nešto prije 22:00, a svojim heavy prog metal zvukom dostojno je zagrijao ekipu koja je ozareno pratila svaki pokret benda. Publika je uz potvrdno klimanje glavama bendu samo potvrdila koliko su željni ponovnog nastupa i koliko jedva čekaju izlazak albuma u budućnosti.

U najboljem trenutku, dok su okupljeni u Centru mladih još skupljali dojmovi od prethodnog nastupa, pojavili su se dečki izchemical-exposure Chemical Exposura. Publika i dečki odmah su se skužili, već oformljena grupa obožavatelja potpuno se približila pozornici i prepustila se užitku u potpunosti. Dvorana je odisala odličnom atmosferom, žestokim rifovima, a uz brz ritam bubnjeva pulsirali su svi okupljeni. Chemical Exposure iza sebe ima thrash/death metal album “Sick Mutant Society” kojeg su predstavljali publici zajedno sa par obrada i jednom novom pjesmom.

Nakon domaćina na pozornici su se pojavili i vizualno upečatljivi Defiant koji je uz crvena svjetla reflektora potpuno bacio u trans sve koji su došli. Izuzetno kvalitetan death black metal bend iz Požege plijenio je pozornost svakog metalca koji se tu večer zatekao tamo. Vrhunac večeri zasigurno je bila izvedba stvari “Flesh is Nothing” koju je Defiant izveo u kombinaciji s vlasnikom dubokog neartikuliranog vokala Kemikalaca, Tomislavom Debelićem.

Po završetku svirke nitko nije moga kriti zadovoljstvo i želju za da se ovakvi događaji odvijaju još češće u Brodu.

Tekst i foto: Mateja Paradžik

You may also like