Home ReviewsConcerts Izvještaj: Valhalla Metal Festival #3 – Krist, Sedativ i Overpower @ Hard Place

Izvještaj: Valhalla Metal Festival #3 – Krist, Sedativ i Overpower @ Hard Place

by Vjeran

Valhalla Metal Festival #3 – Krist, Sedativ i Overpower @ Hard Place

Nakon odličnog Good Vibrations meets Valhalla imali smo šansu prisustvovati 3. danu Valhalla metal festivala u Hard Placeu (7.05.2015) gdje su nastupali bendovi kao što su Krist, Sedativ i Overpower.

Krist (10)Prvi bend koji je nastupao je bio Krist, zagrebački speed thrash metal bend. Momci iz Krista su napravili dobar posao u nabrijavanju prisutnih slušaoca i odmah ih natjerali u mosh pit i neprestano headbanganje. Sam nastup je bio živ i nije bilo tu treme, a publika se samo naguravala na pjesmama kao što su Krist, Ništavilo i za kraj, kao na svakom nastupu, Poruka Sudnjeg Dana. Može se reći samo da im je bilo zabavno tijekom nastupa i pripremili su prisutne za nastavak događaja.

Sedativ je bio drugi bend večeri, thrash metal bend iz Čakovca koji je prošle godine izdao svoj prvi EP zvan Sedativ. Dečki su opako započeli sa snažnom obradom thrashSedativ (4) klasike Hell Awaits od benda Slayer, tijekom koje se publika u sekundi počela opako nagurivati i mrdati glavama. U istom stilu su nastavljali sa Rotten to the Core od Overkilla i sa pjesmom Potres Mozga koja se nalazi na već spomenutom EP izdanju. Na redu je došao Electric Eye od slavnog Judas Priesta koji je bio ništa manje nego odlično izvedena pjesma i reakcija publike je bila skroz pozitivna. Može se samo reći da su Sedativ bili zabavni za gledati i za slušati, dečki su se razbacivali po stageu, tjerali prisutne u mosh pit, bilo to tijekom Creeping Death od Metallice, Evil Dead od Deatha ili tijekom autorskih kao što su Sedativ, Električna Stolica i Razarač. Sve u svemu Sedativ zna kako se svira thrash i to su pokazali.

Zadnji bend su bili Overpower, groove/thrash metal bend iz Zagreba koji iza sebe imaju album prvijenac Greatness Within. Overpower (40)Počevši sa Paid Trip to Nightmare, prisutni fanovi su odmah krenuli sa mrdanjem glava i zajedničkim pjevanjem sa frontmenom. Dečki su palili dalje sa Greatness Within i atmosfera je bila vatrena, a publika je bila svaki čas spremna za akciju. Može se reći samo da je svaki član benda ništa manje nego talentiran, a frontmen u sebi ima više snage i energije da napuni cijeli jedan klub. Dok smo slušali pjesme kao što su Roulette, Conqueror i Final Laughter, imali smo šansu poslušat nove pjesme kao što su Deceiver, Addictive, Trap i Teritorry od Sepulture. Zadnja poslastica je bila kad su se članovi benda Bad Blood popela na pozornicu i sa vokalom odsvirali obradu Panterove pjesme zvana Strength Beyond Strength i lansirala sve prisutne u divlji mosh pit. Odlična večer, vrhunski bendovi i još jedan dan Valhalla festivala koji je bio uspješan.

Izvještava: Ivan Maršić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: