Home ReviewsConcerts Izvještaj: Tri žestoka metal benda ( Czaar, Black Cult & Voloh) na Metal Briji u Uljaniku!

Izvještaj: Tri žestoka metal benda ( Czaar, Black Cult & Voloh) na Metal Briji u Uljaniku!

by Metal Jacket

Roštiljarka i u svojoj sedamnaestoj godini donosi nastupe bendova iz svijeta metal glazbe te je tako u klubu Uljanik, u petak, 17.2. održan program “Metal Brija” koji je ugostio tri iznimno zanimljiva riječka benda.

Večer iako savršene zvučne slike, imala je kišnu pozadinu pa je tako tijekom čitave večeri vrijeme bilo ne odviše naklonjeno svima onima koji vole prikladnije uvjete za izlazak. No stalnu pulsku postavu, ali i dio ekipe iz Rijeke nije dalo ništa omesti i tako su nešto malo prije 23 sata na binu kročili peteročlani Czaar. Vrlo unikatnog stila i neuobičajenih kombinacija proizašlih iz više podvrsta metal glazbe, Czaar su pokazali kako robovanje pravilima ne postoji te kako se u glazbenom smislu unutar metal izričaja također može biti slobodan i u 2017. godini. Ovo je bio njihov drugi nastup u Puli i pripremio je odličan teren za druga dva benda te večeri, očekivana od većeg dijela pristigle publike.

Koncert je jednim dijelom bio u predznaku promocije novog albuma grupe Black Cult. Osebujnog mračnog imagea i pomno isplanirane scenografije, Black Cult na svom trećem pulskom nastupu, u prvim redovima imali su već i fanove koji su pomno pratili i uživali u njihovom nastupu. Black metal devedesetih iznimna je inspirativna nit u stvaralaštvu ovog benda, te su ga oni uz vlastiti pečat odveli do nivoa koji mnogima pokazuje kako naši bendovi nimalo ne zaostaju za inozemnim čak štoviše u mnogočemu nude i podosta elemenata kojih se ne bi posramili ni srodni razvikaniji bendovi iz skandinavskih i okolnih zemalja. Black Cult su predstavili većinu materijala s novog albuma a izveli su i pokoju stvar s debi uratka. Frontmen Morbid u svakom je slučaju oličenje istinskog frotmena, dok isto tako neizostavno je spomenuti mašinu za bubnjem, Insanusa koji premda je na sceni duže od 20 godina, uz isto toliko aktivnog bavljenja glazbom, svakim novim nastupom pokazuje korak dalje u soničnosti i energičnosti izričaja. Black metal blast beatovi u njegovim rukama zvuče tako glatko savršeno, moćno i naprosto nevjerojatno i već sada čekamo sljedeći susret s njime na bini.

Finale Metal Brije pripalo je pagan folk metal bendu Voloh koji je po prvi puta nastupio u Puli, ali i prvim taktovima pokazao kako i u Puli ima vjernu bazu fanova. Mnogi su tijekom čitavog koncerta skandirali i uglas pjevali njihove tekstove koji svoje izvorište pronalaze u staroslavenskim pričama i mitovima a Voloh uz dva frontmena, pokretačka motora benda, finale koncerta zasluženo pretvaraju u pravi show, dvaput izašavši na bis. Rijeka je definitivno jedan od središta metal kretanja u našoj državi, što je ovaj događaj u koncertnom smislu i potvrdio. Večer se nastavila do ranih jutarnjih sati uz druženje i vrstan odabir metal glazbe u režiji DJ Dina i Sose, a Roštiljarka za ožujak i travanj najavljuje još jače koncertne nastupe i bendove iz Europe i svijeta.

Tekst: Zlatko Gotovac
Foto: Tea Tidić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: