Home ReviewsConcerts Izvještaj: Tihi kaos u Vintage Industrial Baru.

Izvještaj: Tihi kaos u Vintage Industrial Baru.

by Metal Jacket

Srijeda je vrlo čudan dan za održavanje koncerata. Pogotovo srijeda usred jeseni, kada su škola, faks i posao glavna briga. Unatoč tomu, na ovo se je moralo ići. Vintage Industrial Bar je za opuštanje usred tjedna priredio koncert imena 10 Godina Ničega gdje je već naveliko poznat Zagrebački bend Narednik Lobanja I Vod Smrt slavio 10-godišnjicu postojanja. Društvo su im pravili support bendovi StimulanS te švedski Incarnit.

Prvi na redu bijahu StimulanS čiji je heavy metal nastup prošao vrlo pristojno i bez pretjeranih ispada, ako uopće. Momci sviraju heavy metal, inspirirani su sveprisutnim i uvijek voljenima Iron Maidenom i sve to prolazi nekako prekorektno i sasvim solidno odrađeno. Nažalost nisu privukli pretjerano veliku publiku što je šteta.

incarnit

Slijedeći na redu je bio Švedski Incarnit koji sviraju nekakvu čudnu varijantu thrasha i nekoliko drugih utjecaja. Uglavnom su svirali materijal svojeg debitantskog albuma što se odlikovalo različitim tempom, promjenama i slično. Međutim, najbolje su se iskazali kad su odsvirali obradu DIO-vog Rainbow In The Dark. Iskreno, najbolju sinergiju i zvuk postižu upravo ovakvim tipom glazbe. To su kasnije potvrdili coverajući Black Sabbath. Sve u svemu, simpatična ekipica se je pokazala pozitivnim i ugodnim društvom i publika je bila zadovoljna.

narednik-lobanja

No, ono što slijedi je ipak glavni razlog dolaska na ova događaj, unatoč srijedi i životnim obvezama. Narednik Lobanja I Vod Smrti na binu izlazi, popračen intro dionicom, samo kako bi pokrenuli koncert sa baražom različitih poznatih riffova koji su se pretvorili u nemilosrdnu Rafalnu Paljbu. Nakon ovoga, nije bilo stajanja. Malobrojna publika je stvarala brutalne mosheve, a stvari kao što su Tenkovi Demoni, Siroče Rata te Maksimum Napalm. Vjerne fanove određenih muzičkih pravaca su razveselili i obradom Dubrovačkog benda Leopold i njihove pjesme Ujazbinjeni U Povampirenoj Biskupiji. Kao bis, bend je na veselje fanova odsvirao Nagaznu Minu te Witching Hour.

Zaključno, odličan koncert kojeg je morila činjenica što je zakazan u srijedu usred radnog tjedna. Unatoč tome, bendovi su se stvarno potrudili dati sve od sebe.

Tekst: Filip Gudan

You may also like

%d bloggers like this: