Home ReviewsConcerts Izvještaj: Post-rock eksplozija! – Tides From Nebula @ Močvara, Zagreb, 18.10.2017.

Izvještaj: Post-rock eksplozija! – Tides From Nebula @ Močvara, Zagreb, 18.10.2017.

by Metal Jacket
Tides From Nebula

Tides From Nebula poljski su post rock band osnovan 2008. godine. Sastav od četvero je 18. listopada odradio fenomenalan posao na Močvarinoj post-rock eksploziji. Atmosfera koju su donijeli u Močvaru nije bila nalik uobičajenoj. Glazba je u kompletu s ljudima koji su došli stvorila ugodnu i opuštajuću atmosferu.

Veoma prijateljski nastrojeni članovi benda zahvalili su svima što su uzeli vrijeme i pridružili im se srijedom navečer. Naglasili su da publika stvara bend i omogućava im da ostvaruju svoje snove. Takav pozitivan stav meni osobno je jedan od najljepših dijelova ovog koncerta. Binu su dekorirale raznobojne led lampice koje su mijenjale boje u skladu s glazbom u kombinaciji sa smoke mašinom što je davalo mističan ugođaj.

U paketu s Tides From Nebula dobili smo i specijalnog ton majstora koji izrazito pridodaje kvaliteti zvuka. Njihov set sastojao se od albuma Safehaven iz 2016. i pjesme Apricote koju su izveli samo četiri puta u Poljskoj, što je ptidodalo većoj povezanosti s publikom. Nakon završetka seta ostavili su svoje instrumente na bini te na poziv publike izašli na bis. Tehnička izvedba glazbe bila je vrhunska.

Sve u svemu Tides From Nebula potvrdili su svoj status na sceni i za sve koji su propustili koncert nadam se da će ih uskoro vidjeti nakon stanke koju će imati zbog izrade novog materijala.

Tekst: Marta Gabud
Foto: Marina Žagar

You may also like

%d bloggers like this: