Home ReviewsConcerts Izvještaj: Stoner prženje! – Bongzilla & Northern Revival @ Elektropionir, Beograd, 11.5.2017.

Izvještaj: Stoner prženje! – Bongzilla & Northern Revival @ Elektropionir, Beograd, 11.5.2017.

by Srđan Radovanović
Bongzilla

Kad sam čuo prvi put da će kultni bend pod imenom Bongzilla održati koncert u našem lepom gradu, znao sam da to ne sme da se propusti! Ova šašava američka stoner četvorka postoji od 1995. godine i snimili su četiri albuma pre nego što su se razišli 2005., da bi se deset godina kasnije ponovo okupili.

Događaj je otvorio bend iz Novog Sada pod imenom Northern Revival. Po zvuku malo možda podsećaju na Down. Dosta su sirovi i agresivni. Takvi i trebaju da budu. Međutim, je li u pitanju vreme ili šta li je, u publici je bilo svega nekoliko ljudi pa je opšti utisak, nažalost, bio kao da na bini nije bend već se muzika čuje sa razglasa i služi samo da udari kontru na tišinu. Šteta, jer Northern Revival imaju energiju i svakako imaju i šta da ponude publici. Sigurno ćemo ih čuti ponovo!

Northern Revival

Bongzilla su na binu izašli negde oko 21:30 sati, praćeni drečavo zelenim svetlima i opojnim mirisom znate-već-čega! Show je i zvanično počeo, a nas četrdesetak u publici odmah je vidjelo da se bend zaista zabavlja na bini i da cijelu stvar ne shvataju previše ozbiljno. Masno, vrlo masno rifovanje je odlično delovalo da prenese vrlo pozitivnu energiju na sve nas i time stvorio jednu odličnu zajebanciju u celom prostoru. „Is anyone here high?“ – pitao nas gitarista “Muleboy” Makela, očito odlično raspoložen. Usput je i nazdravio sa prva dva reda! Moram da dodam da sam negde na pola koncerta pa do kraja potpuno prestao da čujem vokal, što se ispostavilo delimično i kao dobro. Svi smo ipak bili fokusirani na masnoću u rifovima. Možda je čak tonac to i primetio i svesno se prilagodio!

Bongzilla nije delovala mnogo uzrujano tim odsustvom vokala. Oni su bili u svom elementu. Rifovanje je njihova stvar. Headbangovanje je bilo neprekidno, a pred kraj su čak izbile i šutke (jel’ se seća neko kad je to bilo u trendu?). Atmosferi je dodatno doprinela i činjenica da je Elektropionir ipak malo mesto i lakše je uspostaviti i držati kontakt sa publikom. Završili su svoj set nakon 90-ak minuta, naravno po mišljenju svih prisutnih – ranije nego što bi trebalo!

A sad izvinite jer moram malo da odmorim… vrat ne osećam!

Tekst i foto: Srđan Radovanović

You may also like

%d bloggers like this: