Home ReviewsConcerts Izvještaj: Zvuci Škotske u Argentinskoj verziji zapalili Hard Place

Izvještaj: Zvuci Škotske u Argentinskoj verziji zapalili Hard Place

by Metal Jacket
Foto: Karlo Kaštelan MJM

Zagrebački Hard Place je s petka na subotu 16.-17.9. postao centrom zanimanja za Hrvatske metalce. Kao dio njihove Europske turneje, argentinski folk metal bend Skiltron se je kod nas smjestio upravo u Hard Placeu. Čak štoviše, razloga za propustiti ovaj događaj je doista malo ako se uzme u obzir da je ulaz bio besplatan. Ukomponirajte uz to i happy hour i jeftini pelinkovac i dobili ste formulu za uspjeh.

Međutim, na nama nije da ovdje seciramo organizaciju u prostoru nego da vas izvijestimo o koncertu. Skiltron je folk metal bend iz Argentine koji, pomalo čudno, kao svoju glavnu temu obrade uzimaju keltski mitos, specifično Škote i njihovu highlander kulturu. Kako su bili jedini bend, nastupili su dosta kasno što im je odlično pripomoglo jer se je pojavilo doista lijep broj ljudi.

Foto: Karlo Kaštelan MJM

Dolaskom na pozornicu, bend u kiltovima je započeo svoj repertoar. Svirane pjesme su bile sa raznih faza njihovog glazbenog opusa i sve su pjesme odsvirane vrlo energično i sa stilom. U jednom trenutku, pjevač Martin McManus napušta pozornicu, a ostatak benda odrađuje instrumentalnu dionicu. U tom trenutku, set napušta i gajdaš Pereg. Prema gitaristu Emiliu, ovdje je set trebao završiti, ali specijalno za Zagrebačku publiku, svirali su poseban set. Ovdje su nas dočekale dvije pjesme s Emiliom na vokalu (jedna od njih je i cover Shiping Up To Boston od Dropkick Murphys). Poslije toga, vokal i gajdaš se vraćaju i počinje finalna faza ove večeri, sa pjesmama Bonfire Alliance, Bagpipes Of War, Rise From Any Grave. Publika je na svakoj bila izuzetno aktivna, moshevi su frcali na sve strane.

Sve u svemu, Skiltron nipošto nije razočarao, a ni oni nisu bili razočarani publikom, nazivajući ju najboljom koju su imali na ovoj turneji.

Tekst: Filip Gudan
Foto: Karlo Kaštelan

You may also like