Home ReviewsConcerts Izvještaj: Saint Vitus & Alaska @ Vintage Idustrial Bar 6.06.2015

Izvještaj: Saint Vitus & Alaska @ Vintage Idustrial Bar 6.06.2015

by Vjeran

Saint Vitus & Alaska @ Vintage Idustrial Bar 6.06.2015

6.6.2015. u Vintage baru ste imali šansu prisustvovat spektaklu uz bendove Alaska i američke doom metal legende Saint Vitus. Audio intervju možete poslušati u emisiji Pila Naopako 8.06.2015. na ww.klfm.org u 19:30 do 20:30 h.

Alaska (23)Kao predgrupa je nastupala Alaska, zagrebački instrumentalni alternative rock bend koji iza sebe ima jedan album iz 2011. godine zvan Liars,Beggars And Moonshine. Počevši sa pjesmom Redneck Rampage, dečki su se razbacali i fino namjestili atmosferu, pomoću same glazbe i doista energičnog nastupa. Sam stil glazbe je bio ugodan za slušat, za koji su sami rekli da je pod utjecajem bendova kao što su Alice In Chains, Soundgarden i Queens Of Stone Age. Nastavljali su dalje sa stvarima kao što su Broken Heart, za koji čak imaju spot, Hollywood refuge, Animal Tail i završili su sa Unbreakable Ghost. Zabavan bend koji je lijepo pripremio prisutne za nadolazeći nastup. U tren je Vintage bio pun fanova i pravi spektakl je počeo.

Saint Vitus je osnovan 1978. godine pod imenom Tyrant, da bi dvije godine poslije promijenili se u Saint Vitus. Sa diskografijom od osam studijskih albuma osigurali su svoje mjesto kao jednim od najvećih doom metal bendova, a za ovu turneju nazvanu “The Return of the Walking Dead“ se ponovo pridružuje originalni pjevač Scott Reagers, pa za tu priliku su sviraliSaint Vitus (11) posebnu set listu koja se sastoji od pjesama sa prva tri studijska albuma te album Die Healing iz 1995. Počevši sa Dark World, koju je publika odmah prepoznala, ovi stariji doom metalci su priredili pravu doom atmosferu tijekom koje su svi prisutni odgovorili sa headbanganjem i pjevanjem sa vokalom. Može se stvarno reći da su dali sve od sebe da prirede nezaboravnu večer svirajući pjesme kao što su Zombie Hunger, War is Our Destiny, White Magic Black Magic sa još više snage nego na albumima. Zvaršavajući sa pjesmom Saint Vitus, na koju se publika počela opako naguravati, pošto su fanovi htjeli još, odsvirali su The Psychopath koju je publika tražila tijekom cijelog koncerta, da bi na kraju završili sa klasikom zvana Born too Late. Sve u svemu fanovi su mogli biti i više nego zadovoljni, Saint Vitus je uistinu pripremio večer koja će se dugo pamtiti.

Izvještava: Ivan Maršić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: