Home ReviewsConcerts Izvještaj: Rum Smugglers, Stim i Chains of Suffering @ Hard Place 30.12.’15.

Izvještaj: Rum Smugglers, Stim i Chains of Suffering @ Hard Place 30.12.’15.

by Vjeran

Rum Smugglers, Stim i Chains of Suffering @ Hard Place 30.12.’15.

Rum Smugglers (19)

Sinoć u Hard Placeu, prije dolaska 2016. godine, ovaj klub je ugostio tri odlična pod nazivom, Rum Smugglers, Stim i Chains of Suffering. Bend koji je otvarao večer su bili pirate thrash metal bend, Rum Smugglers.

Već poznat bend, stil glazbe miješa razne žanrove glazbe, među kojima su black metal, power metal, ali temelj glazbe je thrash. Dosad su izdali single EP Rum Smugglers CO., split album sa dva pirate folk metal benda iz SAD-a, Lords of The Drunken Pirate Crew i Skogfodt, a na ovom nastupu su promovirali demo album, Hemp Rope Justice koji je izašao prije tri mjeseca. Počevši sa novom pjesmom pod imenom, Chest of Gold, Smugglersi su fino zagrijali publiku i sa Chest predstavili koncept prema kojem će buduće pjesme biti rađene, kao što sami kažu, Turbo Charged Running Wild. Nakon Chest slijedi, malo više thrash stvar, Rum Smugglers koja se nalazi na već spomenutom albumu. Mogli smo čuti još jednu novu stvar, Aggresion Fermentation, pa čak su nabacili jednu obradu od Running Wild, Conquistadores. Nastup je zabavljao prisutne, ali tek na Bertha the Fat Cannon se publika razbacala i napravila jedan mosh pit, trebalo im je, ali eto. Nakon stvarčina kao što su Quest for Glory, Midget Pogo, ovi pirati su iznenadili prisutne sa obradom Slayerovog Postmortem/Raining Blood, koje je sve slušaoce natjeralo u headbang. Završavajući sa poznatom power balladom Tale of cpt. Blackbone, publika je tražila bis, pa su dečki iz Smugglersa ponovno odsvirali Midget Pogo, jedine dvije razlike što su malo digli bpm, a publika je započeo mosh koji nije prestao sve do kraja pjesme.

Stim (8)

Sljedeći na redu su bili ludbreški metal bend, Stim. Stim trenutno promovira svoj album prvijenac, Primal. Dečki otvaraju nastup sa Asylum i, kao uvijek, ne ostavljaju publiku razočarane. Ovdje se radi o glazbenicima koji dulje vrijeme rade zajedno, a rezultat toga je zvuk u kojem se može čuti sve od groove, thrash, heavy metala koji će i sadašnje, a i buduće fanove tjerati na headbang. Uz ostale pjesme sa albuma, kao što su Left Down, Revelations, End of Day i Godless, mogli smo poslušati jednu novu stvar koja trenutno još nema ime, ali zato sadrži ono po čemu je Stim najpoznatiji, žestoke i masne riffove.

Zadnji bend večeri su Chains of Suffering, heavy/thrash metal bend osnovan davne 2009. godine. Počevši sa obradama Metallice, Megadeth, Pantera i Slayer, dosad su imali brojne nastupe, među najvažnijima su 8. demo festival u Zaprešiću gdje su zaradili najviše glasova publike kao najperspektivniji bend i 19. HGF festival. Za razliku od Rum Smugglersa, ovi dečki iz Bjelovara, uz thrash, više naginju prema malo sporijim i groovy riffovima. Malo žešćih stvari bi dobro došla, iliti koja pjesma kao je Darkness, čiji brzi ritam i glavni riff će mnoge natjerati da porazbijaju koji šank ubuduće, ali za početak dečki su fino započeli, npr. sa više groovy Chains of Suffering, mnogi će biti prisiljeni na headbang. Završavajući sa solidnom obradom pjesme Mandatory Suicide od Slayera, još jedan HGF Session dolazi kraju, i više je nego odlična večer bila, zahvaljujući bendovima Rum Smugglers, Stim i Chains of Suffering.

Chains of Suffering (2)

Piše: Ivan Maršić

You may also like