Home ReviewsConcerts Izvještaj: Petak 13. @ Palach, Rijeka 13.10.2017.

Izvještaj: Petak 13. @ Palach, Rijeka 13.10.2017.

by Metal Jacket

Na neslavni datum petak 13. godine 2017. održan je koncert u poznatom OKC Palach u kojemu su riječki bendovi Lionmane, Neglected i Speedclaw dočekali i ugostili savske pirate Rum Smugglers te headlinere, zagrebački Flesh.

Lionmane je započeo večer i odveo publiku u staru školu heavy metala, pored odličnog performansa, istaknuo se njihov potez slajdanje gitare jednu o drugu što je zadovoljilo publiku. Odsvirali su svoje, autorske pjesme i za kraj svoga djela nastupila je pjesma Midnight Fever s kojom su poručili da groznica tek počinje.

Rum Smugglers

Večer su nastavili Rum Smugglers. Usidreni na stage OKC Palacha, obučeni u gusarske odore i pod zastavom Jolly Rogera, uzevši svoje najbolje oružje s kojim znaju rukovati, publici su ispričali priče i otpjevali balade o piratskome životu, alkoholu, slavi te priču o kapetanu Blackboneu. Čistom piratskom energijom koju su raširili pomiješana thrashom i moreplovskim stihovima, genijalno su nastavili večer. Veliku dubinu bendu je donio klavijaturist koji je začinio njihov nastup.

Sredinu koncerta obilježio je Neglected koji je sa svojim progressive death metalom unio ogromnu dozu brutalnosti koja se odrazila na headbangajuću publiku. Bend je ostvario savršen kontakt s publikom, vokalist je pozivao na širenje ljubavi i pozitivnosti dok su ostali članovi napumpavali metalce svojim nastupom, a svaka pjesma je bila brutalnija jedna za drugom, tj.build-up je bio genijalan. Njihovim nastupom je zavladala jedna odlična kolektivna energija, postigla se savršena sredina koncerta te su ljudi bili spremni za još više metala.

Speedclaw je nastavio širiti brutalnost i energiju s dodatkom speeda i thrasha pjesmama sa svoga EP-a Iron Speed kao što su Speedclaw Mistress of the Night te su predstavili novu pjesmu Beast in the Mist s istoimenog albuma koji će izaći 29.12.2017. Dodatno su uveli duh thrasha obradivši Annihilatora na pozornici. Kako je bend svirao, tako je publika moshala – brzo i sa strašću.

Flesh

Kako bi večer ostala ovjekovječena u zidovima Palacha, za kraj je nastupio Flesh koji su svojom vlastitom romantikom sviranja heavy metal glazbe i gitarskim solažama zaveli publiku. Osim što su nastupili odsviravši vlastite pjesme nadahnute SF tematikom, večer su zatvorili obradom Judas Priesta.

Svi bendovi koji su bili nastupili su stvorili jednu dinamiku i energiju koje su ispunile cijeli Palach. Moshanje, wall of death i stage diveanje publike popraćeni brzim sviranjem, brutalnošću i posebnostima bendova, stvorila se atmosfera koja je neslavni petak 13. pretvorila u večer ispunjenu glazbenim umijećem metala.

Piše: Viktor Brusić

You may also like