Home ReviewsConcerts Izvještaj: Old Night & Mist @ Klub Palach, Rijeka

Izvještaj: Old Night & Mist @ Klub Palach, Rijeka

by Metal Jacket

Kada pogledamo u rječnik riječ „doom“, ono označuje propast. U svijetu metala se povezuje s podžanrom atmosferičnosti i sporih riffova doom metalom kojeg su utjelovili riječki bend Old Night i gosti iz jesensko-maglovite Slovenije, Ljubljane Mist te su došli to predstaviti u OKC Palach u subotu 4.11.2017.godine.

Večernju doom seansu su otvorili Mist. Cijeli njihov nastup je bio eteričan i transcedentalan što su postigli s usklađenošću cijelog benda. Točnost performansa, čisti vokali i posebne solaže su uzdigli doom na sasvim novi nivo kojeg su ovjekovječili u zidovima Palacha. Ne samo to nego su sa svojim pjesmama vratili publiku u 70.-te i podsjetili sve na old school val dooma poput Pentagrama i novije bendove kao što je Jex Thoth. Odradili su odličan posao otvorenja večeri.

Savršen kraj je donio Old Night koji je započeo sa svojom pjesmom Last Child of Doom i nastavili s pjesmama sa njihovog albuma prvijenca Pale Cold Irrelevance. Nastupom su pokazali da imaju vrhunski kontakt s publikom i da je njihova najveća odlika originalnost. Publika je samo htjela još!!!

Nastupi oba benda su bili vrlo dobri, a to se stvarno moglo vidjeti po reakcijma publike. Odlični bendovi, odličan nastup, odlična noć!

Tekst i foto: Viktor Brusić

You may also like