Home ReviewsConcerts Izvještaj: New Level, Violate, 23, Time Decay @ Vintage Industrial Bar

Izvještaj: New Level, Violate, 23, Time Decay @ Vintage Industrial Bar

by Vjeran

Sinoćnji Good Vibrations je bio ništa drugo nego pravi metal spektakl

Večer je uredno počela sa dugim introm, nakon kojeg su na binu se popeli bend 23. Bend je osnovan 2011. i iza sebe ima EP The 23 (11)Final Day i nedavno su izdali prvi album Coming Home. Počevši sa pjesmom Immortal, dečki su pokazali da su tijekom nastupa živi i puni energije, a samo sviranje je čvrsto i popraćeno sa snažnim vokalom. Nastup se nastavlja sa At the Edge of a Dream koja se također nalazi na albumu tijekom koje se pridružio čak i vokal iz Time Decaya kao prateći vokal. Koncert je bio ispunjen dobrom atmosferom i publika je uživala, dok su momci palili i žarili klub sa stvarima kao što su Eternal Flame, Aggregation Of All Sin, da bi završili udarnički sa Fight i We Shall Not Be Slaves. Odlično odrađen nastup od strane benda i žestok početak cijelog događaja.

Sljedeći na redu su bili heavy metal bend, Time Decay koji iza sebe imaju jedan demo album. Počevši sa pjesmom The Revenant dečki su odmah osvojili sve prisutne, dok frontmena treba pohvaliti. Pravi heavy metal vokal, energičan, pun života i Time Decay (1)stvarno se može reći da živi za metal. Nastavili su dečki dalje, sa općim oduševljenjem slušaoca, na odličnu obradu Iron Maidenovg Powerslavea i sa stvarima kao što su Mrs. Madness, Ocean is not Silent i End of Times. Svoj dio u ovom eventu završavaju sa Phantom (Invading Venice) tijekom koje se pridružio vokal iz 23 i zajedno sa vokalom iz Time Decaya otpijevao moćni refren Phantoma. Još jedna uspješna svirka od Time Decaya koji su ponovno pokazali prisutnima kako se svira istinski heavy metal.

Nakon heavya slijedi malo žešći bend. Violate je četveročlani thrash/groove metal bend Violate (2)koji iza sebe ima EP Sick Addiction i album Burn the Memory. Momci počinju koncert sa Ancient Legacy, tijekom koje je publika polako već počela sa mrdanjem glava i laganim naguravanjem. Dečki z Violatea su se uredno razbacivali po stageu dok je razina moshanja i headbanganja polako rasla uz pjesme kao što su Expectation, Inspiration i Burn the Memory. Najveća zabava počinje sa Rise, tijekom koje se u sekundi otvorio pravi mosh pit. Nakon svega su dečki odlučili usporit i počastit sve prisutne sa obradom pjesme Grinder od benda Judas Priest, što je uslijedilo nakon tog je bio Sad but True od benda Metallice. I tako je Violate završio svoj pohod u Vintageu za koju se mogu govoriti samo riječi pohvale.

Sada smo došli do zadnjeg benda ovog događaja, a to su bend New Level. New Level je peteročlani metal bend iz Zagreba kojiNew Level (10) iza sebe imaju album prvijenac zvan Ready & Loud. Dečki su opako počeli sa pjesmom Hate i pokazali prisutnima da nisu za zafrkanciju, dok su skakali po bini i razbacivali se po stageu, ali je najveći odaziv bio na energičnoj Refuse pjesmi, tijekom koje je adrenalin slušaoca porastao do razine same pozornice. Momci su nastavljali divljati i ispunjavat klub sa vatrenom atmosferom, svirajući pjesme kao što su Bad People, Love Song i obradu Godsmackove Crying like a Bitch. Za kraj su odsvirali naslovnu pjesmu albuma, za koju imaju snimljen spot, Ready & Loud i pjesmu Destiny. Ali publika nije htjela da to bude kraj i tražili su još, što je New Level sa zadovoljstvom ispunio i sa Refuse su bacili sve prisutne u pravi mosh pit, te sa Crying like a Bitch nas New Level napušta, ali iza sebe ostavljaju dobro obavljenu svirku i zadovoljnu publiku.

Kao uvijek Vintage Industrial Bar je ponovno organizirao dobar i uspješan Good Vibrations i, naravno, svaka čast bendovima koji su dali sve od sebe da naprave ovaj događaj u pravi spektakl.

Izvještava: Ivan Maršić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: