Home ReviewsConcerts Izvještaj: Metal Massacre Friday @ Bomber bar

Izvještaj: Metal Massacre Friday @ Bomber bar

by Vjeran

Bomber bar; iako to nije veliki prostor, pokazalo se da to nije nužno mjerilo za dobru zabavu.

Metal Massacre Friday

Metal Massacre Friday je bio upravo to. Metalni masakr u Zaprešiću. Bomber bar; iako to nije veliki prostor, pokazalo se da to nije nužno mjerilo za dobru zabavu.

Bendovi koji su došli su palili i žarili i to se mjesto pretvorilo u koncertnu dvoranu vrijednu takvog koncerta.Prvi je počeo lokalni black metal band pod imenom Bartzabel, četveročlani zaprešićki black metal band koji je odlučio pokazati svoju varijaciju black metala ubacivši elemente progressive i melodičan pristup riffovima. Nakon laganog intra su krenuli sa autorskom pjesmom pod imenom Dreams koja je oduševila publiku, te su zaradili pljesak ne samo od publike nego i od Dienamic-a i My funeral-a. Nastavljali su večer sa pjesmama The Past i Show the Path to Your Kingdom, da bi završili sa pjesmom Retribution i  bisom kojeg je publika tražila – ponovno Dreams. Što se tiče nastupa dečki su se dobro držali, iako je srčanost na stage-u mogla biti malo vidljivija, možda je to do treme bilo. Ima mjesta za napredak i u nastupu i u autorskim pjesmama, ali samo neka dečki nastave.

My Funeral

My Funeral

Nakon Bartzabel dolaze Finci, dolaze manijaci, dolazi My Funeral. Taj četveročlani finski thrash metal band ima iza sebe dva demo-a, EP i tri albuma od kojih je treći tek nedavno izdan i zove se Violence Academy. Uzori su im Slayer, Exodus, Kreator, Mötorhead i Death. Počevši sa naslovnom pjesmom Violence Academy uspjeli su raspaliti atmosferu i publiku natjerati u neprestano headbanganje nakon čega nisu htjeli publici dati predah nego su nastavljali sa pjesmom Into the Fire. Nakon što su publiku zgrabili za vrat i ne puštali ih sa pjesmama Violence for Violence, Alcoholic Madness počastili su sve sa obradom jednog legendarnog benda, a to je bio Slayer i pjesma se zove Antichrist nakon čega je vjerna publika bila oduševljena i zajedno sa vokalom My Funeral-a Ikkom pjevali pjesmu. Zadnja pjesma repertoara je bila Too drunk too Thrash sa novog albuma na koju je publika željno i strpljivo iščekivala, međutim publika je tražila još, pa su odsvirali pjesmu Thrash Destruction koji je odmah lansirao sve nas u mosh pit i da bi završili spektakl sa pjesmom Manhunting Season. Nastup na pozornici je bio apsolutno divljaštvo, razbacali su se, headbangali, pa čak je i basist stigao odsvirat svoje dionice dok se ležerno bacio na pod. Odličan band, odličan thrash i željno ćemo iščekivat njihov ponovni dolazak u Hrvatskoj.

Dienamic

Dienamic

Nakon My Funeral-a dolazi zadnji bend večeri je bio Dienamic, Peteročlani metal bend iz Norveške koji imaju iza sebe EP i dva albuma. Zadnji album je Afterlife. Uzori su im bendovi kao što su Metallica, Testament, Megadeth, Pantera i drugi bendovi sličnog žanra. Počevši sa starijim, ali energičnim autorskim pjesmama poput Betrayed na koje se publika odmah razbacala, uslijedila je pjesma Revolution for Nothing sa zadnjeg albuma, na koju je već “luda rulja” dobro reagirala. Odmah nastavljaju sa naslovnim pjesmama od zadnjeg albuma Afterlife i prvog albuma Surfing the Apocalypse. Večer su završili sa pjesmom The Reaping koja je isto sa njihovog novog albuma. Nastup je bio pun energije, ali najviše je posla imao vokal benda koji je svu energiju stavio u nastup i to samo radi publike za koju je sam rekao da je jedna od boljih koje su imali. Jako kvalitetan bend koji je uz thrash pomiješao druge žanrove glazbe i starije i modernije. Definitivno bend koji vrijedi pogledati.

Oba benda, My Funeral i Dienamic, predstavljaju na turneji svoje novo izdane albume (My Funeral – Violence Academy i Dienamic – Afterlife), te su vrijedni svake sekunde utrošene u dolazak i slušanje ta dva benda uživo. Nadasve nezaboravan nastup i nezaboravni ljudi. Vratite se opet!

Izvještava: M.V. / I. M.

You may also like

%d bloggers like this: