Home ReviewsConcerts Izvještaj: Mastodon @ Tvornica Kulture, Zagreb

Izvještaj: Mastodon @ Tvornica Kulture, Zagreb

by Vjeran

Mastodona nije ostavio niti jednog fana razočaranog

Koncert Mastodona u Tvornici Kulture nije ostavio niti jednog fana razočaranog. Mastodon je progressive/sludge metal bend koji iza sebe ima diskografiju od 6 albuma i svirali su na različitim festivalima kao što su Download, Rockslide, Sonisphere, Soundwave i prekjučer su nastupali na Nova Rock.

Sljedeća postaja je bila Tvornica Kulture i nastup su započeli sa Tread Lightly, što je natjeralo sve prisutne u headbanganje i pjevanje sa vokalom. Nastavljajući sa Once More ‘Round the Sun, gospoda iz Mastodona su dali sve od sebe da publici priušte pravi show, posebno basist kojeg niste mogli pratit na bini. Publika bila puna života, pjevajući svoje omiljene pjesme među kojima su bile The Motherload, Chimes at Midnight, High Road, Ember City i Crystal Skull, napunivši cijelu Tvornicu sa uzvicima i devil hornovima.

Završavajući sa The Czar, kao što zna i bit, publika je tražila još, te su zato za bis odsvirali jednu stariju zvana Blood and Thunder, što je oduševilo prisutne slušaoce. Nakon toga se Tvornica polako praznila, ali sve u svemu fanovi su bili zadovoljni i dalje će iščekivati dolazak Mastodona u Hrvatskoj ili negdje blizu nas.

Izvještava: Ivan Maršić i Marko Vučković

You may also like