Home ReviewsConcerts Izvještaj: Krlja,Porko Dio,ColdxTurkey – 17.1.2015. @ Klub Kocka

Izvještaj: Krlja,Porko Dio,ColdxTurkey – 17.1.2015. @ Klub Kocka

by Vjeran
Svirka je najavljena u 23h, ali nažalost kako to po običaju bude, počela je tek nešto iza ponoći

Nakon par mjeseci “suše” metal svirki, Klub Kocka nam je ove subote predstavio 3 benda, Kllja, Porko Dio i ColdxTurkey. Kocka je imala i boljih dana što se tiče posjećenosti, ali se skupilo 100-tinjak ljudi željne žestokog zvuka. Svirka je najavljena u 23h, ali nažalost kako to po običaju bude, počela je tek nešto iza ponoći. Po mojim saznanjima tonac je kasnio i zbog toga je kasnio i cijeli događaj.

1Nešto iza ponoći napokon je počeo prvi bend, ColdxTurkey. Mladi powerviolence bend iz Splita, koji je odradio tek 20-minutni nastup. Iako sviraju žanr u kojemu su pjesme kratke, ipak sam očekivao nešto duži nastup. Veliki nedostatak benda je što nemaju bassistu, jer imaju veliki potencijal s obzirom na vrlo dobrog vokala u bendu.

Sljedeći bend, ujedno i najbolji ove večeri bio je šibenski crossover/hardcore bend Porko Dio. Zbog svog odličnog, energičnog i zajebantskog nastupa, publika se budi i počinju poznate “šutke”. Imali su iznenađenje večeri, specijalnog gosta Ivana Karana (Last Man Standing) na pjesmi “Kurbin Pir”. Definitvno su nadmašili moja očekivanja, jer su odsvirali sve pjesme sa svojeg zadnjeg albuma “Post Nubila Porcus”, kojeg sam osobno dobio od frontmena Robe. (Hvala na cd-u !)

Zadnji bend večeri bio je grindcore/death metal bend Krlja. Nažalost nastupili su bez bassiste, jer je bio spriječen poslovnim 3obavezama. Osjetio se nedostatak bassiste, no unatoč tome svirka je bila solidna. Relativno su kratko nastupali, oko 35 minuta. Svirali su presjek pjesama sa svoja oba albuma, a najveći dojam ostavio je bubnjar.

Sve u svemu solidna svirka, iznenađujuće dobar zvuk za Kocku. Kroz cijelu svirku najbolje su se čuli bubnjevi i vokali, dok su gitare bile najbolje na zadnjem bendu.

Izvjestio: Mladen Mitar

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: