Home ReviewsConcerts Izvještaj: Kristina otrovala Sax – Otrovna Kristina & Spiridon @ Sax, Zagreb, 22.4.2017.

Izvještaj: Kristina otrovala Sax – Otrovna Kristina & Spiridon @ Sax, Zagreb, 22.4.2017.

by Metal Jacket
Otrovna Kristina

Nedugo nakon objave singla Suša na društvenim powerhouse mrežama Otrovna Kristina dokazala je kako zagrebačka publika teži kvalitetnom nastupu i distinktivnom zvuku. Ovaj trio nikako nije nepoznanica na regionalnoj sceni, a za jedan od projekata Nike Potočnjaka – Seven That Spells – pročulo se i puno dalje od naših granica.

Zapravo, pretpostavljam da je posjećenost bila na zavidnom nivou zbog tendencije benda da odrađuju koncerte samo kada je potrebno. Pritom mislim na, u ovom slučaju, objavu singlea ili, u nekom drugom, objavu albuma. Takav nenametljiv stil uvelike podržavam.

Relativno mladi bend Spiridon koji iza sebe ima dva albuma, rekao bih, dosta je dobar odabir za ovu “saxovsku” rokenrol poslasticu. Veoma energično s ponekim psihodelijskim umirujućim trenutkom sigurni u ono što rade vladali su situacijom i pozornicom. Iako se u nekoliko navrata učinilo kako se blago raspadaju. Ali sve je to rokenrol. Nisu moj glazbeni đir, ali volio bih čuti kako će se razvijati u budućnosti.

Uvodna brza gitarska dionica pjesme Sa svima si bila većini ljudi u Saxu bacila je osmijeh na lice. Nekolicina je simultano počela pjevati stihove, a Jeremy i Gordan u dvoglasu nisu uspjeli nadglasati Nikin dvostruki gitarski stack. Otrovna Kristina zaredala je pjesme poput Demona, Vrata moći i Ljubav je bol. Novi single Suša zvučao mi je mnogo dojmljivije, ozbiljnije i čvršće nego preslušavajući ga kod kuće. Riffovi kao da su svakom sljedećom pjesmom postajali sve teži i prikovani za neko ljepše vrijeme acid rocka i ranih Sabbatha. Nakon nezaobilaznog Vikinga okovanog kao vječnu završnu pjesmu nisam bio siguran hoće li izaći predstaviti nam još neku novu “poslasticu”.

Jesu! U tom trenutku sam znao da je kupnja nadolazećeg albuma neminovna! Tu su me dobili, a vjerujem kako i veliku većinu posjetitelja koje je te večeri otrovala Kristina svojim gromoglasnim rifovima.

Tekst i foto: Mateo Henec

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: