Home ReviewsConcerts Izvještaj: Krist, Rum Smugglers i Sanctrum @ Bomber Bar, Zaprešić

Izvještaj: Krist, Rum Smugglers i Sanctrum @ Bomber Bar, Zaprešić

by Vjeran

Krist, Rum Smugglers i Sanctrum @ Bomber Bar, Zaprešić

Rum SmugglersSinoć u Bomber baru je bio održan metal tulum za zapamtit, sve to zahvaljujući bendovima Krist, Rum Smugglers i Sanctrum. Prvi su bili Krist, zagrebački speed/thrash metal bend, inspirirani od strane bendova kao što su Slayer, Venom i Heller. Počevši sa pjesmom Krist, dečki su pokazali života na pozornici i na svoj način pokazali prisutnima kako izgleda i zvuči

Krist (16)oldschool thrash. Momci su nastavljali drmati Bomber sa pjesmama Ništavilo i Besmrtnici na koju se publika razbacala. Nakon već poznatog outra zvana Poruka Sudnjeg Dana, uslijedio je još jedan kratki pogo uz obradu Masovne Sarane od Horror Piknika i Inferno od benda Heller. Lijep početak večeri i dobar nastup benda Krist, koji su dovoljno pripremili prisutne za nadolazeću oluju.

Oluja u obliku četiri okorjelih krijumčara, poznatiji kao Rum Smugglers. Smugglersi su poznatiji kao prvi hrvatski pirate metal i prvi hrvatski pirate thrash metal bend i dosad su svirali u klubovima kao što su Močvara, SAX, Green Bay u Varaždinu, Centar za mlade Čakovec i dijelili su binu sa imenima kao što su Overpower, Bible Black, Narednik Lobanja i Vod smrti, Battalion i Chronosphere. Trenutno sad planiraju izdati album prvijenac Hemp Rope Justice a od već izdanih materijala imaju single EP Rum Smugglers CO. i split album sa pirate folk metal bendovima Skogfodt i Lords of the Drunken Pirate Crew zvan THREE TIMES THE CRIME. Počevši sa novom autorskom zvana Chest of Gold, dečki iz Smugglersa su od početka primili publiku Rum Smugglers (15)za grkljan i ne ispuštali. Sam nastup je bio pun života, sa dovoljno kretanja po stageu i svirali su pjesme sa repertoarom sa još više energije nego na snimljenim izdanjima. Same pjesme nisu bile dosadne za slušat, pošto ovi pirati vole varirati, što se vidjelo u melodičnijim, ali i dalje divljim stvarima kao što su Chest of Gold i Quest for Glory, da bi nastavljali sa thrash zvijerima Rum Smugglers, Aggression Fermentation, Midget pogo i onda za kraj zalutaju u smjeru black/thrasha sa Bertha the Fat Sanctrum (2)Cannon i Rendezvous with Death. Za kraj su odsvirali poznate ballade Rivers of Ale and Mead, Tale of Captain Blackbone i po prvi puta su fanovi mogli čuti Simple Tale u kojem se distorzija gasi i nastupaju clean gitare,a bubnjar je zajedno sa frontmenom zapjevao o prošlim pljačkanjima i o bivšoj posadi koje niti oni sami ne žele spomenuti. Uglavnom, odličan koncert jednog kvalitetnog benda i sada dolazimo na zadnji bend večeri.

To su Sanctrum, metal bend iz Švedske koji iza sebe ima 4 demo album, 2 studio albuma i jedan EP. Trenutno na turneji na promociji novog albuma zvan Rot, odlučili su navratiti u Hrvatskoj, točnije u Bomber bar, Zaprešić. Počevši sa Thousand Lies i This Time Around, odmah su uhvatili oko prisutnih gledatelja, a sam nastup je bio onako kako su i sami rekli, življi i jači. Najviše je pridonio cijeloj atmosferi vokal Irfan Cancar, koji je vidljivo guštao tijekom koncerta i kao frontmen je bio odličan. Publika je, međutim, bila ugodno iznenađena od strane Sanctruma i bilo je mrdanja glavom, tijekom pjesama kao što su The Underdogs, The Sickness Within, Autumn, Dead Inside i Await the Dawn of War. Kao što to uvijek bude, Bomber je priredio još jedan metal party koji je bio i više nego uspješan, a bendovima Krist, Rum Smugglers i Sanctrum, svaka čast, bili ste odlični.

You may also like