Home ReviewsConcerts Izvještaj: Krist, Rum Smugglers, Battalion i Chronosphere@Gjuro 2

Izvještaj: Krist, Rum Smugglers, Battalion i Chronosphere@Gjuro 2

by Vjeran

Thrash Metal Attack: Krist, Rum Smugglers, Battalion i Chronosphere

Sinoć je bio održan Thrash Metal Attack na kojem su svirali bendovi Krist, Rum Smugglers, Battalion i Chronosphere. Prvi na redu je bio Krist, 4-člani speed thrash metal bend sa uzorima kao što su Slayer, Sodom i Heller. Počevši sa istoimenom pjesmom Krist, započeli su nastup žestoko. Momci su imali dosta energičan performans, dok su divljali po pozornici i zabavljali prisutne sa stvarima kao što su Ništavilo, Armageddon, da bi završili sa Porukom Sudnjeg Dana. Iako dečki imaju dostaKrista (5) živ nastup i sami materijal benda je kvalitetan, smatram da što se tiče same glazbe da Krist ima mjesta za napredak, najviše u području same čvrstine. Svejedno neka ovaj mladi bend nastavlja u ovom smjeru u kojem idu i u budućnosti ćemo vidjeti u što će Krist izrasti.

Sljedeća grupa koja je nastupala su bili zagrebački gusari Rum Smugglers, poznatiji kao prvi hrvatski pirate thrash metal bend koji ima iza sebe single EP pod imenom Rum Smugglers CO., koji je izašao kao trostruki split singl sa još dva USA bendova pod imenom The Smuggling LordsThree times the crime! i nedavno su snimili i pripremaju se izdati album prvijenac koji će se zvati Hemo Rope Justice. Naši krijumčari ruma počinju koncert sa pjesmom Quest for Rum Smugglers (21)Glory i odmah su dali do znanja cijelom klubu da je u tijeku invazija pirata. Nakon već spomenute pjesme je uslijedila stvar Rum Smugglers tijekom koje je čak bilo malo mrdanja glave i naguravanja, a i izvedba pjesme je bila odlično izvedena, dok su nam se u međuvremenu gusari razbacivali po bini. Nakon Rum Smugglers je uslijedio i thrash uradak o patuljcima koji vole ulazit u mosh pit, poznatija kao Midget Pogo te je predstavljena i nova pjesma od vaših omiljenih gusara zvan Aggression Fermentation. Nažalost, Aggression je bilo zadnje što smo čuli od Rum Smugglersa. Pošto momci nisu imali priliku odsvirati barem još jednu pjesmu sa svog novog repertoara radi “nesporazuma” i razloga koje ću spomenut na kraju ove recenzije, svejedno su dobro odradili svoj dio posla i velika je šteta što nismo mogli čuti još od ovog benda.

Nakon pirata dolaze thrash manijaci Battalion, bend iz Švicarske koji iza sebe imaju 4 albuma od kojih je jedan izašao nedavno u 2015. Počevši sa pjesmom Rapid Damage, momci su odmah svojom prisutnošću na stage-u ispunili klub sa vatrenom Battalion (6)atmosferom i natjerala publiku u headbanganje i zajedničko pjevanje. Battalion je svirao sa energijom od koje neki bendovi mogu samo zaviditi, svirajući pjesme kao što su Headbangers, Militia Calling. Treba spomenuti pjesmu Thrash Maniacs, od koje se publika u sekundi krenula opako nagurivati. Nakon Bullets and Death je došlo vrijeme da nas Battalion napusti što publika nije htjela dopustiti, te su radi fanova odsvirali još Lowrider od koje se cijeli klub orio.

Zadnji bend nakon Battaliona su bili grčki thrasheri zvan Chronosphere, koji trenutno promoviraju svoj drugi album zvan Embracing Oblivion. Počevši sa Killing My Sins, od samog početka je atmosfera bila užarena sa konstantnim mosh pitovima koji se nimalo nisu smanjili,. Nakon Killing My Sins su svirali naslovnu pjesmu prvog Chronosphere (11)albuma Envirusment. Kaos se nastavlja sa Brutal Decay, koja se nalazi na najnovijem albumu, da bi se žestina pojačala sa War Infection tijekom koje je publika nastavljala sa mrdanjem glava i neprestanim naguravanjem. Taman kad su nas se spremali napustiti za kraj su odsvirali obradu klasike od benda Motorhead zvana Ace of Spades. I time je Chronosphere odradio svoj dio posla i impresionirali sve prisutne sa živim nastupom koji se sastojao od klasičnog headbanganja do trčanja među publiku.

Da sad dođem do onoga što sam spomenuo tijekom recenzije Rum Smugglers-a. Najveći minus cijelog događaja je na strani organizacije, počevši od tog što bendovi nisu imali tonsku da bi mogli instrumente i zvuk namjestit, što su svi bili zakinuti radi kašnjenja koncerta zbog čega su bendovi morali skratit svoj repertoar do tog što klub zapravo nema niti dozvolu za ovakve evente, dok jedini plus tj. četiri plusa su bendovi koji su došli i dali sve od sebe da odrade dobar koncert.Svaka čast bendovima i nadamo se da ćemo opet imati šansu vas vidjet i poslušati.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: