Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: Manifest Crnila u AKC Attack

Izvještaj i galerija: Manifest Crnila u AKC Attack

by Metal Jacket

12.3. u prostoru AKC Attack održan je koncert triju black metal bendova modernijeg zvuka i imiđa. Ti bendovi su redom bili domaći Vohess, Njemački I I te također njemački Vidargangr kao svojevrsne zvijezde večeri. Cijeli događaj je bio predstavljan kao nešto drugačije, novo i divlje. Koliko je to ekipi uspjelo, idemo vidjeti.

Prvi po redu su bili zagrebački Vohess koji sviraju pomalo eksperimentalan, ali još uvijek prilično moderan black metal koji bi usporedio ponajviše sa bendovima kao što su Deafheaven izuzev clean dijelova. Relativno nov bend na sceni, njihov nastup je bio kratak, prošaran sa malim brojem dugačkih pjesama koje su fino ispunjavale prostor svojom iznenađujučom agresivnošću. Sama estetika benda je bila ponajviše označena relativno ekcentričnim pokretima na stageu. Pola sata kasnije, sa pjesmama koje su se dosezale raznih tema, bend završava svoj set i pozornicu prepušta dalje.

Slijedeći na redu su njemački I I iliti Infernal Invocation. Još jedan relativno kratak set, od 45 minuta koji se je iskazao vrsnom silinom i snagom. I I svira oblik nasilnog black/death metala prošaranog razinom, usudio bih se reči, pretencioznih tema koje ovom žanru, osobno, i ne pašu baš previše. To na stranu, bend je u svojem kaosu blastanja zasigurno zabavio publiku, a sama duljina seta im je vrlo dobro došla na ruku. Eksplozivno kako su i došli, tako su i otišli, a na pozornicu izlaze glavne zvijezde večeri.

Vidargangr se je izuzetno potrudio za svoj set. Dodavanjem različitih rekvizita, kao što je hrpa kostiju te sviječnjaci, prostor su uljuljkali u neku mračnu i mističnu atmosferu. Trenutak tišine i započeli su svoju baražu riffova koji su se vrlo lijepo isticali. U nijednom trenutku nije bilo jenjavanja ovog riffovskog plotuna. Set je završio nevjerojatno brzo, rekao bih i dosta naprasno. Komotno se mogla ubaciti još koja pjesma. Sve u svemu, Vidargangr je potvrdio svoje ime i zasigurno ostavio publiku zadivljenom svojim depresivnim, a opet tako zabavnim zvukovima.

Tekst: Filip Gudan
Foto: Karlo Kaštelan

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: