Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: Animal Drive i Mimoza vole se javno!

Izvještaj i galerija: Animal Drive i Mimoza vole se javno!

by Metal Jacket

U subotu 6.5. u pulskoj Mimozi nastupili su Animal Drive, bend mladih ali opasno kvalitetnih glazbenika! Radi se, naime, o Hard rock/Prog Metal bendu  iz Zagreba kojeg čine Dino Jelusić (Trans-Siberian Orchestra) na vokalu, Ivan Keller (ex Fireball) na gitari, Alen Lukac Shorty na gitari,  Roko Nikolić Rokindja (Flesh) na basu i Adrian Borić (Divlje jagode) na bubnju. Znači, ekipa samo takva, a ovu kišnu i toplu subotu su zagrijali do maksimuma.

Sa početkom u 23h i popunjenom Mimozom, Animal su počeli svoj nastup koji je potrajao skoro dva i pol sata, svirajući najviše autorske pjesme, uz pokoju obradu. Dinov vokal je nešto što se doista treba doživjeti live, a količina pozitive kojom zrači je zarazna… a uz prateći bend koji rastura, nema mjesta odmoru! Pravi frontmen koji voli to što radi, pokazao se i kao izvrstan zabavljač.

U jednom dijelu večeri se svaki član predstavio na svom instrumentu ponavljajući Dinove vokalne egzibicije, a posebno se istaknuo basist Rokindja sa svojim glasom, a ako znamo da pjeva i u bendu Flesh, sve je jasno. Izmjenjivale su se tu i odlične gitarske egzibicije Ivana Kellera i Alena Lukca Shortyja, koji su svirački, ali i imidžom bili na razini svojih stranih uzora. Ne zaboravimo Adriana Borića, vrhunskog bubnjara, koji svira u Divljim Jagodama, a znamo da Zele ne uzima svakakve ljude u bend, a Adrian je to u subotu samo potvrdio i zacementirao status odličnog bubnjara, ali i show mana na bini!

Animal Drive je inače bivši Mad Dogs, pa su se tako na repertoaru našle dobro poznate pjesme na hrvatskom, te na engleskom jeziku. I ne, nisu svirali Dinovu pjesmu sa dječje Eurovizije, i hvala im na tome, jer je Dino pokazao da je sazrio vokalno, a dječje stvari ostavimo djeci. Na žalost, nije se moglo kupiti audio zapisa, to jest cd-a ili ploča, ali i to će se uskoro moći, jer se podpisuje ugovor sa stranom kućom, pa ćete mladiće moći i doma poslušati…a isplati se, jer koliko god mladi bili, ovi momci zvuče zrelije nego neke starije kolege, i kvalitete im ne fali!  Sve u svemu, ugodno provedena subotnja večer, koja se nastavila i nakon koncerta sa zdravicama i druženju sa fanovima! Dragi Animali, vidimo se opet, zar ne? 

Tekst i foto: Darko Rajić

You may also like