Home ReviewsConcerts Izvještaj: GodGiven @ Mario Bar, Bjelovar 14.03.2017.

Izvještaj: GodGiven @ Mario Bar, Bjelovar 14.03.2017.

by Metal Jacket

Po već ustaljenom običaju u Bjelovaru, Mario Bar je ugostio još jedan odlični inozemni band. Ovaj put radilo se o mađarskom hardcore bandu GodGiven, koji su nas posjetili na početku svoje petodnevne turneje koja će uz Hrvatsku obuhvatiti Švicarsku i Italiju.

Iako je bio utorak, prilično nezahvalan dan u tjednu kada se radi o koncertima, u Mario baru se pojavilo dovoljno publike koja je tokom koncerta stvorila atmosferu u kojoj je band mogao uživati.

Pošto nije bilo lokalne predgrupe, mađarska četvorka morala je dati sve od sebe da bi pokrenula publiku, što su oni svojom energijom i sjajnim nastupom i napravili. Njihova muzika nije poznata na našim prostorima, ali bez obzira na to, kombinacija melodičnog hardcorea sa groovy riffovima, energičnim vokalima dvojice gitarista dovela je do toga da su svi koji su ove večeri bili u klubu uživali u njihovom performansu, koji kvalitetom zaslužuje pozornost puno šire publike nego što GodGiven trenutno ima.

Iako je njihov nastup trajao oko 45 minuta, činilo se da je to vrijeme prošlo daleko brže. Band je nizao pjesmu po pjesmu, uz dosta komunikacije sa publikom, što je intenziviralo zabavu svih prisutnih. Na kraju je moralo doći i do neizbježnog bisa, nečeg, što je u Bjelovaru nešto bez čega se ne može, jer svaki band je ispračen pljeskom i neizbježnim “we want more”.

Treba reći da je zvuk na koncertu bio zaista odličan, tako da je doživljaj bio još intenzivniji. Nakon svirke, druženje se nastavilo uz šank u jednoj totalno toploj i prijateljskoj atmosferi. Tako je prošla još jedna lijepa večer i svima koji nisu navratili do Mario Bara doista treba biti žao.

Tekst: Damir Marijan
Foto: Amalija Kranjec

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: