Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: Velar i The Slack – bendovi koji vrijede!

Izvještaj i galerija: Velar i The Slack – bendovi koji vrijede!

by Strahinja Rupnjak

Prošlo je skoro tri mjeseca od kako sam bio na bilo kakvoj svirci te je ovaj događaj bio prijatno osvježenje i iznenađenje. Sreća u nesreći prijevoza koji kasne u ovom slučaju nije zasmetala jer su i bendovi pomalo zakasnili te sam stigao u klub par minuta pred početak nastupa.

Valjevski sastav The Slack su svoj nastup započeli u 21:20h sa obradom pjesme Lazarus. Da budem iskren, na ovaj koncert sam išao najviše kako bih čuo bend Velar ali ono što su The Slack servirali nije bilo nimalo naivno! Po prvim notama je bilo prepoznatljivo koju su pjesmu od besmrtnog Bowie-a izabrali sa tim što su dosta svog utjecaja stavili u istu. Frontmen benda Lazar Antonić odlično kontrolira svoj glas i raspon istog dok istovremeno bez problema pokriva sve gitarske dionice. Također moram izdvojiti bubnjara Aleksandara Topalovića koji je sve vrijeme djelovao vrlo ozbiljno i koncentrirano na to što radi, i što se mene tiče ritam sekciju je držao pod kontrolom. Rijetkost je naći bubnjara, a tek dobrog bubnjara. Što se publike tiče, iako nije bilo mnogo ljudi u početku, vremenom se broj postepeno povećavao. Jedan od smješnijih trenutaka je bio kada je frontmen pomogao basisti oko štimanja instrumenta.  Autorske pjesme benda su interesantno zvučale, uglavnom u trajanju preko pet minuta, pune stoner/grunge i sličnih utjecaja. The Slack definitivno imaju potencijala da prave dobru muziku, vremenom će se svakako sve vidjeti.

Par minuta nakon što su završili sa svojim nastupom, bend Velar je izašao na binu. Trebalo im je malo više vremena dok nisu namjestili zvuk kako im odgovara. Prva pjesma koju su svirali je imala dosta minimalistički početak sa pljeskanjem ruku, pucketanjem prstima i savršeno kontroliranim vokalom. Pjesme su uglavnom trajale preko pet minuta, i svaki član benda se pokazao veoma profesionalno. Damjan Bujandrić je pored gitare imao klavijaturu koju je trigao te pritiskanjem jedne tipke pokrene cijeli sample. Pjesme su bile pune stoner/desert rock/post rock utjecaja koje bend filtrira sa svojim šmekom i krasi sa dosta neobičnim vokalnim promjenama. Krenu lagano pa zatim brzo te postepeno usporavaju ritam i tenziju. Htio bih da se zahvalim inspekciji zbog kojih bend nije bio u mogućnosti da odsvira pjesme Concept i My God Is The Desert. Svakako mi je bilo zadovoljstvo čuti ovaj bend uživo te se radujem sljedećoj prilici kada god bude bila…

Tekst i foto: Strahinja Rupnjak

You may also like