Home ReviewsConcerts Izvještaj + galerija: Shoegaze majstori razvalili Mali pogon Tvornice kulture

Izvještaj + galerija: Shoegaze majstori razvalili Mali pogon Tvornice kulture

by Metal Jacket

Novi obećavajući, ujedno i drugi nastup pensilvanijske četvorke Nothing održao se 27.rujna u Malom pogonu Tvornice kulture. Uz veliku ljubaznost djelatnika Tvornice i članova samog benda imao sam priliku biti prisutan u vrijeme tonske probe, a kasnije odraditi intervju s dva člana benda.

Nakon manje od dvije godine ponovo su se vratili u naše prostore i doveli sa sobom velšku predgrupu 04 - Chain of Flowersistog žanra, Chain Of Flowers . Uz nazočnost od 200-njak ljudi nastup predgrupe započeo je kako je i bilo najavljeno u 21:30. U pola sata svirke predstavili su svoj stvaralački opus i stekli pozitivan feedback od strane publike. Uz sitne probleme s rasvjetom, pjevač benda, Joshua Smith, zahvalio se publici na gostoprimstvu i na prvoj zagrebačkoj svirci, a ujedno zahvale su pale i samom headlineru koji ih je poveo na europsku turneju.

U 22:15, štreberski točno započeo je nastup zvijezda večeri, shogaze majstora, Nothing. Sa svoja dva albuma napravili su više od sat vremena svirke.
Turneja, pa tako i koncert u Zagrebu ponajviše je bio orijentiran na promociju novog albuma “Tired of Tomorrow”. Prve dvije pjesme setliste “Fever Queen” i “Vertigo Flowers” pjesme su novog albuma te su pokazane kao odličan start za koncert. Ostatak setliste bio je mješavina prvijenca “Guilty of Everything”, novog albuma i njihovih prijašnjihNothing-5 EP-ova. Frontmen benda Domenic Palermo, tijekom cijelog nastupa odlično je komunicirao s publikom, pohvalio ih te izjavio kako je upravo nastup u Tvornici možda i najbolji na njihovoj europskoj turneji. Sa tehničke strane, odličan posao napravio je njihov 28-ogodišnji tourmanager Rienk Wagemans koji je
bio i tourmanager brazilskih thrash metal legendi, Sepulture. Domenic je u šali usporedio veličinu Sepulture s Nothingom i zahvalio se Rienku što ih je uspio ponovo dovest u Zagreb. Posljednje dvije pjesme “Bent Nail” i “Curse of the Sun” zatvorile su ovaj moćan nastup, bend se zahvalio publici i pozvao ih da se kod merch štanda fotografiraju.

Izlaskom iz sparne Tvornice fanovi koji su bili i na prvom nastupu u Zagrebu složili su se kako je ovaj koncert bio još bolji. Sve pohvale bendu i naravno Tvornici na odličnoj organizaciji.

Tekst: Ivan Slunjski
Foto: Vedrana Dobrić i Lara Brkić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: