Home ReviewsConcerts Izvještaj & galerija: Novo, brutalno i energično ZloSTavljanje

Izvještaj & galerija: Novo, brutalno i energično ZloSTavljanje

by Metal Jacket

Novo izdanje dobrog starog ZloSTavljanje eventa u Kocki 19.3., odlično je nastavljeno uz tri žestoka benda i energičnu atmosferu te jako dobru publiku. Prije cijelog eventa, održala se projekcija dokumentarnog filma o sinjskoj rock/metal sceni autora Bruna Markovića Ćose – ”Metal adoration in Sinj”. Projekcija je održana u Kockinom hodniku. Broj ljudi tijekom filma nije bio nešto velik. Kako inače biva sa eventima u Splitu, cijeli event koji je trebao početi u 22h, kasnio je više od sat vremena, kao i projekcija filma.

Prvi bend večeri su mladi splitski thrash/death metalci Klyast. Bend je svirao većinom svoj autorski materijal. U ovom izdanju su nastupili bez basista, što se čuje kao izostanak, kao i izostanak druge gitare. Fali im “šuga” u cijeloj priči. Tehnička strana je također bila dosta klimava uz ispadanje gitare iz ritma i nekih tehničkih grešaka. U cijeloj priči bubanj se isticao najviše i on je izvlačio cjelokupni tehnički dio. Izgledalo je kao da bend nije imao duže vremena probe. Sve u svemu, publika je jako dobro podržala bend.

Sljedeći bend koji je nastupio su već jako dobro poznati zadarski grooveri E.N.D. To je bend koji djeluje od 1996.g. te iza sebe ima dosta snimljenog materijala. Tehnički dio je odrađen odlično, tri člana benda odlično su usklađena. Ne vidi se ni izostanak druge gitare što je jako pohvalno za takav žanr gdje treba masnog zvuka.

Posljednji bend bili su šibenski grinderi Porko Dio. Uz jako energičan i brutalan nastup, publika je odlično podržala bend – bili su česti Mosh Pit-ovi. Bend je svirao svoj autorski materijal i tehnička strana je gotovo perfektno odrađena. Scenski nastup je bio također odličan kao i komunikacija s publikom te treba spomenuti da je bubnjar svirao i sa prvim bendom iste večeri te je odlično odradio posao kao i u Klyast-u.

Sve u svemu, žestoka i energična večer u Kocki. Tijekom promjene bendova, da nam ne bude dosadno pobrinio se naš jedan jedini DJ Wera. Jedna velika zamjerka kao i obično u Kocki, ide jako lošem razglasu i ozvučenju tijekom cijele večeri.

Tekst: Ognjen Bulj
Foto: Antonela Radun

You may also like

%d bloggers like this: