Home ReviewsConcerts Izvještaj & galerija: Invazija sa Istoka razvalila u Splitu

Izvještaj & galerija: Invazija sa Istoka razvalila u Splitu

by Metal Jacket

Minerova turneja pod imenom “Invasion From The East” , sinoć je razvalila sa šest žestokih bendova u kuglani Octopus u Splitu. Kao i obično kako biva sa eventima u Splitu, cijeli koncert kasnio je više od sat vremena. Najavljeni koncert trebao je započeti u 20h, ali ja mislim da smo se svi već navikli na takvo kašnjenje.

Prvi bend koji je otvorio koncert bili su već dobro nam poznati splitski Prevail. Uz jako energičan nastup, tehnički odlično odrađen, bend je predstavio svoj autorski materijal u jako malo vremena, nešto malo manje od pola sata. Tonac nije dobro odradio ozvučenje pa se lead gitara dosta slabo čula kao i vokal. Bend iza sebe ima snimljen jedan EP pod imenom “First Conflict“.

Drugi bend koji je nastupio su nam također jako dobro poznati trogirski melodic-death metalci Mesmera. Uz izvrstan i energičan nastup, publika je jako dobro reagirala uz odličnu podršku. Ovo im je bila prva svirka sa nova dva člana. Bend je svirao svoj autorski materijal.

Nakon njih nam dolaze bjelovarski thrash metalci Chains of Suffering. Bend se sastoji od 3 člana i svirali su također samo autorski materijal. Kroz neke pjesme čuje se izostanak druge gitare. Bend je imao jako energičan nastup, ali publika je tijekom cijele svirke bila umrtvljena.

Sljedeći na binu dolaze splitski bend svima nam poznat i prepoznatljiv po svojim tekstovima – Psihijatrija. Bend je odsvirao svoj autorski materijal te je time predstavio svoj novi album pod diskografskom kućom Miner Recordings.

Peti po redu nastupili su industrial metalci Cyber Hate iz Zadra. Bend je odlčno odradio koncert, energično i tehnički jako dobro. Uz instrumentalni dio svog autorskog materijala koristili su pozadinsku matricu za dodatne efekte.

Posljednji bend koji je svirao bili su splitski garage rock bend The Heaps. Bend ima svega tri člana od kojih su vokal, gitara i bubanj te se dosta se osjeti izostanak bas gitare. Bend je svirao svoj autorski materijal te su imali jako dobar scenski nastup uz dosta energije.

Sve u svemu, jako dobar event i većinski dosta kvalitetan. Zamjerka ide organizaciji zbog kašnjenja cijelog eventa i jako malo vremena za bendove. Također jedna velika zamjerka ide publici koja je cijelo vrijeme stajala beživotno i ispijala svoje piće te nije pokazivala nimalo energije i osjećaja za dobrom glazbom.

Tekst i foto: Ognjen Bulj

[riječ urednika: Velika zamjerka ide splitskom dijelu organizacije koji nije htio akreditirati MJM suradnika koji je bez obzira na tu činjenicu ipak došao platio kartu i napravio izvještaj i fotografije.]

You may also like

%d bloggers like this: