Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: Death-metal core fešta u Bečkoj Areni

Izvještaj i galerija: Death-metal core fešta u Bečkoj Areni

by Metal Jacket

Bečka Arena sinoć je bila puna, a razlog tomu je velika death-metal core fešta. Dugo najavljivani koncert čekao se s nestrpljenjem, a na društvenim mrežama tražila se i karta više. Fanovi, pored domaćih bečkih, stizali su i iz okolnih mjesta, a među njima bilo je i nekoliko hrvatskih studenata, inače čestih posjetitelja Arene. Iako zakazan s tri predgrupe i jednim headlinerom – iz tehničkih razloga uspjeli smo fotografski zabilježiti samo glavne zvijezde večeri, ali smo uspjeli pogledati i treći bend Suicide Silence

Prvi bend večeri bio je To The Rats And Wolves, njemački trance core band iz Essena, koji su u polasatnom nastupu zagrijali prve posjetitelje. Nakon njih nastupili su Any Given Day, također njemački metal core bend osnovan 2012. i koji dosad ima dva studijska albuma i jedan demo s kojim su i započeli svoju priču.

Posljednji band prije headlinera večeri uglavnom je poznat austrijskoj publici. Kalifornijski Suicide Silence, detah core bend koji diljem svijeta ima vjerne trupe – sinoć je na sceni Arene ostavio posljednje atome snage. Energičnim nastupom, isklesanim u prethodnih šest studijskih albuma, često znaju biti i trn u oku headlinerima kojima nastupaju kao predgrupa. Nakon jako dobrog zagrijavanja točno u 22:00 na scenu izlaze Caliban – bend zbog kojeg je Arena bila puna, bend na kojeg se nestrpljivo čekalo.

Set lista koju su pripremili bečkoj publici, sastojala se od 14 numera: 

 1. Memorial
 2. Walk Alone
 3. Love Song
 4. Paralyzed
 5. Devil´s Night
 6. Inferno
 7. Nebel
 8. Broken
 9. Davey Jones
 10. King
 11. Mein Schwarzes Herz
 12. We Are The Many
 13. Sonne
 14. Nothing Is Forever

Od prve do posljednje pjesme, pokazali su da su gazde njemačke metal core scene, ali moglo bi se reći i austrijske. Koncert je organiziran od strane Mind Over Matter – austrijske koncertne agencije. Kako je bilo na samom koncertu pogledajte u našoj galeriji!

Tekst i foto: Drago Palavra

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: