Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: Batushka, Ater Era & Frozen Forest @ Boogaloo, Zagreb, 3.12.2017.

Izvještaj i galerija: Batushka, Ater Era & Frozen Forest @ Boogaloo, Zagreb, 3.12.2017.

by Kastelan

Ater Era (4)

Black metal atrakcija ili ti ga Batushka s predgrupama Ater Era i Frozen Forest održana je 3. prosinca u zagrebačkom Boogaloou. Odličan odaziv i atmosfera bila je očekivana pošto je ovo prvi put da je Batushka došla u Hrvatsku. Na svima prisutnima se zbog toga vidjelo isčekivanje i sreća.

Točni sa satnicom prvi je krenuo slovenski ekstremni metal bend Ater Era i makar su svirali prvi uspjeli su okupiti pristojan broj ljudi. Glazbena izvedba nije bila loša, no nakon nekoliko pjesama sve počne zvučati isto i dosta repetativno. Na pozornici su djelovali poprilično statično te nisu napravili ništa ekstremno iako ih je publika dobro prihvatila, što je to najbitnije.

Nakon njih krenuo je zagrebački black metal bend Frozen Forest. Dobro poznati zagrebačkoj publici okupili su gomilu ljudi gdje je većina bila sretna vidjeti ih kao predgrupu Batushki. Pomakom u veći prostor Boogalooa nadodali su još dekoracija na pozornici uz svoju standardnu podstavu. Kao i uvijek klasičan corpse paint je bio na mjestu. Atmosfera je bila odlična, baš kao i tehnička izvedba. U Frozen Forest možete uvijek biti sigurni da će dati sve od sebe. Ritualno mazanje krvlju bio je uistinu krasan način završetka njihovog seta.

Zatim je slijedila poljska black metal atrakcija Batushka. Misna atmosfera bila je tu; svijeće, svijetla, odore i polagana uvodna muzika. Svirali su svoj jedini album Litourgiya koji je izašao 2015. godine, a sastoji se od niza pjesama pod nazivom Yektenía 1-9.

Očekivano je da nakon što su toliko puta odsvirali isti album izvedba zvuči fenomenalno. Boogaloo je bio ispunjen ljudima koji su pjevali i headbangali uz njih tako da je blago rečeno cjelokupni dojam bio genijalan. Tehnički gledano sve je bilo vrlo profesionalno odrađeno. Čak je i ozvučenje ovog puta bilo bolje nego inače. Sve skupa je to bio jedan jako dobar koncert.

You may also like

%d bloggers like this: