Home ReviewsConcerts Izvještaj: Free Ride/LastDayHere(Slo)/Svoystvo/Absortick@Vintage Industrial Bar

Izvještaj: Free Ride/LastDayHere(Slo)/Svoystvo/Absortick@Vintage Industrial Bar

by Vjeran

Još jedan Good Vibrations, koji nije bio ništa manje zabavniji od proteklih epizoda

I tako još jedan Good Vibrations, koji nije bio ništa manje zabavniji od proteklih epizoda.

Absorstick (4)

Absortick

Koncert počinje sa mladim karlovačkim modern metal bendom, Absortick koji su odmah zaiteresirali sve prisutne, ne samo radi svog zanimljivog stila nego radi samouvjerenosti i energije koju su pokazivali na pozornici. Sa pjesmama kao što su Godforsaken, I’m sorry Father su zagrijavali atmosferu pa ih je publika lijepo prihvatila. Večer su završili sa pjesmom Shizoprenic za koju su sami rekli da će se snimati spot za nju, pošto dečki uskoro planiraju izdati album. Čak i da je bilo grešaka bile su neprimjetne, momci su se odlično držali i samo neka idu naprijed.

Svoystvo (18)

Svoystvo

Večer se nastavlja sa bendom Svoystvo, peteročlani progressive metal bend iz Zagreba, koji su nedavno izdali EP “A Memora of a Human Being”, te su ga odlučili predstaviti u  svom prvom nastupu u Vintage Industrial Baru. Počevši sa krakim introom, ekipa je udarnički započela sa pjesmom Artifact koja je slušaoce odmah natjerala u lagano headbanganje dok su momci na stage-u divljali i razbacivali se. Nastavili su koncert sa pjesmama Suffoskate, Supernova i pritom su oduševili publiku sa obradom benda Monument, Blue Sky Thinking. Nakon što se vokal zahvalio publici na pozitivnoj reakciji na materijale koje su snimili, Svoystvo su odsvirali pjesmu Mouzess i tako su zatvorili jedno poglavlje ostavljajući dobar dojam na sve prisutne na eventu.

LastDaysHere (5)

LastDayHere

Sljedeći bend koji je nastupio su bili slovenski alternative metal bend LastDayHere koji iza sebe ima dva albuma, From Pieces Created i A New Beginning. Počevši žestoko sa pjesmama Hope Never Dies i Road to Nowhere ugođaj je bio ispunjen pozitivnom energijom koju su slovenski alternativci pokazivali tijekom nastupa, skakajući po pozornici i pozivajući fanove da se razbacuju što su svi prisutni i učinili, mrdanjem glave i pjevajući tekstove od njihovog repertoara kao što su Maternal Attraction, Slow Down i Everything you Need da bi završili nastup sa pjesmom sa zadnjeg albuma Fly Away.

Free Ride (5)

Free Ride

Nakon LastDayHere na pozornici dolaze poznati zagrebački hardcore, Free Ride, bend koji iza sebe imaju jedan EP i jedan album zvan Venture. Počevši sa poznatim light show-om, zapalili su Vintage sa Burn this World koja je dugogodišnje fanove odmah prebacilo u konstantno headbanganje da bi na zadnjem breakdownu krenuli u kratki, ali divlji mosh pit. Nastavljali su žestoko sa stvarima kao što su Ninetofive, Santayana i pjesma Bloodbound sa albuma Venture od koje se publika razbacivala na sve strane. Ništa bolji nisu bili niti momci iz benda koji su zračili od količine energije koju su uložili u koncert dok su skakali po bini, dok je frontman benda izgovarao tekstove pjesama i govorio prisutnim slušateljima da polude i naprave kaos što je naravno vjerna publika i napravila. Bend je završio svoj dio u Good Vibrationsu sa starijim hitom The Fallback Plan i Adversery.

Samo ću reći da je događaj imao jako dobru atmosferu i da su je bendovi odlično održavali. Svaka čast bendovima i nadamo se da ovo nije zadnji put da ih budemo gledali.

Izvještava: Ivan Maršić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: