Home ReviewsConcerts Izvještaj: Dyad, Drama, Mist i Out Of The Void @ Vintage Industrial Bar

Izvještaj: Dyad, Drama, Mist i Out Of The Void @ Vintage Industrial Bar

by Vjeran

Dyad, Drama, Mist i Out Of The Void @ Vintage Industrial Bar

Nakon slušaone domaćih metal bendova u baru Purgatory dolazi 2. dan Valhalla festivala, Good Vibrations meets Valhalla. Tamo ste imali šansu poslušati bendove Dyad, Drama, Mist i zagrebački Black Sabbath tribute, Out Of The Void.

Dyad (2)Događaj počinje sa bendom Dyad, zagrebački melodic death metal bend koji trenutno radi na svom prvom albumu Primal in Design. Počevši sa pjesmom Primal in Design, Dyad se pokazao kao talentiranim glazbenicima, što su upotpunili sa nastupom koji je bio ništa manje nego pun energije. Stil im se sastoji od žestokog death metala da bi svu agresiju razbili sa melodičnijim riffovima koja zajedno sa klavijaturama dobiva malo svježi zvuk, što se može ćuti u pjesmama kao što su Beyond Lies, Vertigo i Ritual. Momci su završili svoj dio u Valhalli sa obradom If I Had a Heart od Fever Ray i iza sebe ostavili odlično odrađen nastup i zadovoljnu publiku.

Nakon Dyada nastupaju bend Drama, zagrebački doom metal bend koji za sebe imaju album prvijenac zvan Zastor Tišine.Drama (2) Počevši sa Vakuum Duša, dečki su nabrijali prisutne sa vlastitim stilom doom metala gdje su pomiješali elemente drugih žanrova i davali do znanja svima da uživaju u ovome što rade. Nastup je bio ništa manje nego energičan i atmosfera je bila baš onakva kakvu su htjeli, tijekom stvari kao što su Sud Sjena i Crni Mramor. Iskoristili su šansu da odsviraju novu pjesmu zvana Ponoć i sa Sivo-Plava su očistili put za Mist.

Mist je slovenski doom metal bend koji iza sebe imaju jedan demo, koji je doživio već tri CD izdanja zbog velikog interesa fanova i odličnih kritika i nedavno su izdali EP Mist (11)Inan’. Kao uzore navode Black Sabbath, Candlemass, Coven, Saint Vitus. Počevši sa naslovnom pjesmom njihovog novog EP-a publika je u sekundi bila osvojena i uživala, dok su cure na stageu pokazivali kako se svira pravi doom. Najviše oduševljenje kod publike je bilo tijekom pjesme The Living Dead i tijekom obrade od benda Pentagram, Forever my Queen koja je bila ništa manje nego odlično izvedena. Mist je odsvirao ostatak EP-a zvana Under The Night Sky, Frozen Velvet i Phobia i uredno pripremili slušaoce na sljedeći bend.

A to je Out Of The Void, zagrebački Black Sabbath tribute bend, predvođena članovima bendova poput LIV, Frozen Forest i Mrtvi Petak. Počevši sa poznatim Electric Funeral koju su svi prisutniOut Of The Void (14) fanovi Sabbatha isti tren prepoznali, dečki su atmosferu u sekundi zapalili i nisu stali niti poslije, dok su sa Funerala prešli u Fairies Wear Boots na opće oduševljenje publike. Sam nastup je ispunio svako očekivanje, ali najviše je za pohvalit frontmena koji je otpjevao gospodina Osbournea toliko autentično da niti sam Ozzy ne bi povjerovao. Publika je mrdala glavama i plesala cijelo to vrijeme, dok u pozadini sviraju klasike među kojima su bile Hand of Doom, Wicked World i najistaknutije su bile Black Sabbath i War Pigs. Za kraj su dečki sve počastili sa Children Of The Grave, Lords Of this World i sa odličnom izvedbom Into the Void koja je bila ništa manje nego genijalna.

I tako završava 2. dan Valhalla metal festivala koji je uz odličnu organizaciju i izvanrednim bendovima bio uspješan. Svaka čast Dyad, Drama, Mist i Out Of The Void.

Izvještava: Ivan Maršić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: