Home ReviewsConcerts Izvještaj: Crni masakr u čakovačkom Prostoru

Izvještaj: Crni masakr u čakovačkom Prostoru

by Metal Jacket

U noći sa subote na nedjelju, u čakovačkom Prostoru, dogodio se brutalan okršaj. 4 benda su predstavila svoje tamne zvukove publici koja se naguravala u relativno sitnom Prostoru. Ti bendovi bili Zvgator, Cidium, Vigilance te Bezdan. Započinjući malo nakon 22:00, pokazali su redom apsolutnu nemilosrdnost svojega zvuka koji se mogao čuti daleko u noć.

Prvi po redu su bili lokalni prašinari Zvgator kojima je ovo također i prvi nastup. Bez bass gitare, ovi momci su publici pokazali svoj zanos raznim obradama, od Nunslaughtera, preko Sodoma sve do Horror Piknika. U tom kaosu su odsvirali i dvije vlastite stvari, Svetogrđe i Šakali Zla. Nastup je bio relativno kratak ali je publika ostala definitivno zadovoljena ovim mladim snagama koje štošta obećavaju za budućnost.

Slijedeći po redu bili su splitske black/death snage Cidium kojima je ovo prvi nastup sa novom postavom. Priprema za sam koncert je bila jedna proba dan ranije, a posao koji su odradili bio je maestralan. Otvarajući svoj nemilosrdni performans koji je nalikovao apsolutnom genocidu sa Otvaranjem Sedmog Pečata, pokazali su tamošnjoj publici kako to treba zvučati. U nijednom trenutku nije bilo znakova usporavanja ili predaha. Definitivno nada za predah sa obradom Vonovog Veadtucka. To je brzo bilo ugasnuto sa baražom autorskih dijela (kao Kult, Propast Ziona, Nesveti Malj te Pali Mjesec) i nekoliko obrada, jednom od kojih je nastup i zaokružen, a to je Command of the Iron Baphomet od Black Witchery. Ovim nastupom su dokazali kako su definitivno među elitom domaće scene jer, da ponovimo, ovaj nastup je uvježban sa jednom probom.

Poslije Cidiuma, na pozornicu dolazi slovenski Vigilance koji je publici ponudio ponešto drugačiji zvuk. Setlista od samo 9 pjesama, zvukova koji su mješali heavy metal, speed te black, definitivno su bili iznenađenje. Otvaranje nastupa sa Hammer of Satan’s Vengeance je vrlo lijepo predočio okultnu vibru koju ovaj bend promovira. Bez obrada, sa ekskluzivno autorskim stvarima, Vigilance se je pokazao kao pun pogodak koji je malo drugačijim zvukom postigao vrlo zlokobnu atmosferu.

Napokon, kao vrhunac večeri, na red dolazi Bezdan. Bezdan je ime koje je poznato već neko vrijeme, a ovo im je možda najambiciozniji nastup sa poprilično velikom količinom teatralizacije. Nasred pozornice veliki naopaki križ sa razapetom lutkom, intro dionicom koja je fino uljuljkala publiku u mračnu atmosferu te sveukupni imidž. 12 pjesama na setlisti, mnoge obrade kao što su Destroyer 666 te Sarcofago i brutalno odrađen autorski materijal, učinile su ovo događajem koji se pamti. Odsvirane su i stvari sa najnovijeg EP-a Invocation Rites kojeg možete nabaviti od benda za gotovo ništa.

Sve u svemu, ovaj događaj je bio pun pogodak i zasigurno je zadovoljio sve štovatelje crnih zvukova patnje i destrukcije.

Izvještaj: Filip Gudan

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: