Home ReviewsConcerts Izvještaj: Cold Snap & Polarity of Life @ Vintage Industrial Bar

Izvještaj: Cold Snap & Polarity of Life @ Vintage Industrial Bar

by Metal Jacket
Cold Snap

Momci iz Polarity of Life stupaju na stage poprilično brzo, 21:31 je i već se uštimavaju. To je malo iznenadilo publiku koja je počela dolaziti tek na sredini prve pjesme. Počeli su žestoko te tako nastavili kroz cijelu svirku. Na početku reakcija publike nije baš bila zadovoljavajuća, ali kako se bližila sredina svirke ljudi su postajali sve zagrijaniji. U par trenutaka osjećao sam se kao da sam na Trivium-om koncertu – zvukom i stasom snažno su me podsjećali na njih, imali su tu energiju koju je Trivium imaoPolarity of Life na svojim starim albumima. Ovome je također pridonijelo i stalno poigravanje sa black i death metalom tokom svirke. Pohvalio bih veselog frontmena koji je uspio održati atmosferu čak i kada su dečki uzeli predah kako bi se osvježili vodom/pivom te basista koji se stalno trudio pokretati publiku. U poticaju publike pridružio im se i bubnjar te su svi skupa odradili popriličan posao. Uistinu jedan karizmatičan nastup. Pred kraj svirke atmosfera je bila poprilično uzavrela, a potom su dečki najavili zadnju stvar. Zadovoljna publika napustila je koncertni prostor kako bi otišla po okrepu prije glavnog nastupa jer je nakon ovog benda to stvarno bilo potrebno.

A tada nastupa Cold Snap. Počinje prepoznatljivi elektro uvod i razmiče se veliki CS banner. Glasna groove mašina koja siječe i reže počinje i stvarno se nije moglo ostati ravnodušnim i ne zamahnuti glavom u njihovom ritmu. Bend počinje svirati Freedom a na stage stupa karizmatični frontmen koji
opet dokazuje zašto je jedan od najboljih ako ne i najbolji na ovoj hrvatskoj alternativnoj sceni. Rame uz rame mu se pridružuje i jedan od novih članova benda, drugi vokalist. Izredali su se hitovi poput Snap, Monster, Mea Culpa, Silent Killer, Bongo Bong, a publika je sve više i više divljala. Bilo je tu mosh pita, headbanganja, skakanja, plesanja…

Od stare postave benda ostali su samo Jan i Zoran, a novi dečki zauzeli su pozicije gitarista, bubnjara i već spomenutog drugog vokala. Novi lineup poprilično je mlad i podosta energičan te se moglo vidjeti koliko su željni svirke i dokazivanja. cold_snap_d_andrea_radmanic_02Međutim, već od početka mogla se čuti jedna neravnoteža i povremeno gubljenje ritma među članovima. Bubnjarske dionice u nekim trenucima nisu mi pasale ali to moram pripisati bubnjarevom veoma kratkom stažu u bendu – naime, s njima je tek oko dva tjedna. Ne smijem mu ovo uzeti za zlo – čak štoviše, morao bih ga pohvaliti – u ovako kratkom roku naučiti 17 pjesama i odsvirati ih u ovako energičnom nastupu uistinu je impresivno. U nekim trenucima mogao se čuti prepoznatljivi signature Cold Snap zvuk bubnja i ovo je svakako poticaj da se krene na temeljito uvježbavanje i usklađivanje sa ostatkom benda. Za uho mi je zapelo i poneko brzanje sa pjevanjem drugog vokala, ali pripisat ću to nervozi i toj velikoj energiji na stageu.

Prepoznatljiv zvuk i stage presence ono su što definira ovaj bend. Cold Snap već godinama uzdrmava temelje glazbene scene i donosi nešto novo i inovativno. Spoj elektronike i metala čine osnovu zvuka ovog benda i daju mu tu cjelinu. Njihov nastup neupitno je nešto što treba doživjeti i ne može se adekvatno opisati riječima. Dečke uskoro čeka europska turneja te bih im za kraj poručio: Unleash the MONSTER!

Izvještaj i foto: Anton Premec
Foto: Andrea Radmanić

You may also like