Home ReviewsConcerts Izvještaj: Blind Guardian @ Belexpocentar Beograd

Izvještaj: Blind Guardian @ Belexpocentar Beograd

by Vjeran

Epski metal spektakl u Beogradu  

Blind Guardian

Legende power metala, Blind Guardian, nastupili su po četvrti put u Beogradu. Iako se i bend i lokalna publika, podržana i fanovima iz ostatka Srbije i čitave regije, već dobro poznaju, uzbuđenja nije falilo. U prvim redovima, bend su čekale zastave. Svi ljubitelji čvrstog zvuka, visoke fantastike u maniru Tolkina, nordijske mitologije i legendi arturijanskog ciklusa, prisustvovali su koncertu za pamćenje.

Brza, melodična i laserski precizna svirka je, uz Hansijev moćan glas, vodila je publiku kroz domene epske fantastike. Kontakt sa publikom bio je spontan i iskren, uz pompozne najave koje su dočaravale pozadinsku priču iza svake pjesme. Akustični momenti davali su priliku za predah ili romantični ples vjernih fanova sa izabranicama svoga srca. Publika, koja je od riječi do riječi znala većinu tekstova, se pokazala i kao fenomenalan prateći zbor bendu, naročito u pjesmama poput “The Last Candle” i “Valhalla”.

Nakon prvih sat i po vremena svirke, bend se zahvalio publici na pažnji i povukao. Ipak, to nije bio kraj koncerta, nakon izlaska na bis, bend je nastavio prašiti još žešće narednih sat vremena, odsvirali su neke od najvećih hitova, uključujući i “Majesty”, koju je publika tražila još od početka. Naravno, za kraj su ostavljene “Bard’s song”, koju je publika zborski otpjevala, i čuvena “Mirror, mirror” kojom je koncert i službeno zatvoren.

Ostaje nam da sa nestrpljenjem čekamo sljedeću priliku kada će nas njemački power-metalci ponovo posjetiti.

Izvještava: Ana Miletić i Aleksandar Urošević

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: