Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: Implore, Aligrindtor, Kut lajavog psa @ Attack, Zagreb 29.05.2017.

Izvještaj i galerija: Implore, Aligrindtor, Kut lajavog psa @ Attack, Zagreb 29.05.2017.

by Metal Jacket

Kut Lajavog Psa (15)

Nakon nedaća koje su zadesile AKC Mediku, koncerti se održavaju u punom jeku. Iako se ovaj trebao održati u utorak, premješten je dan ranije zbog promjene plana turneje Implorea.

Kut Lajavog Psa relativno je mlad bend koji iza sebe ima album te dva EP-a. Za sebe kažu kako sviraju “dog rock”, a koncert je prošao u prijateljskom okruženju uz zvukove noise rock-a. Komunikacija između benda i publike sažimala se kroz svojevrsne interne šale, a dečki iz KLP-a odradili su koncert ležerno, Aligrindtor (5)kao da se radi o probi. Naravno, sasvim pozitivna stvar.

Sljedeći na pozornicu izlazi već dobro znan Aligrindtor s tipičnim 20-minutnim grind setom, kako i priliči. Također, opijata nije nedostajalo te su predstavili i pjesme s novog EP-a. Uz rečenice  poput “Predstavljamo novu stvar u ‘free jazz’ varijanti” te “Počelo mi se crnit’ pred očima” možete dobiti ideju o tijeku nastupa.

Činilo mi se kako se broj ljudi kroz večer postupno smanjivao iako je i na samom početku bilo nezamjetno malo ljudi. Implore je dobro znan bend u grind/death krugovima s prljavim distinktivnim crust elementima. Mislim kako dugo nisam čuo glasniji bend, ali dečki su koncert odradili vrlo srčano i profesionalno, kao da sviraju pred prepunom Arenom.

Kako sam nekoliko puta spominjao malu posjećenost, nisam siguran je li do promjene termina koncerta ili održavanja drugog u Močvari, ali zaista se nadam kako će se ubuduće to promijeniti.

Tekst: Mateo Henec
Foto: Karlo Kaštelan

Subscribe on MJM YouTube ChannelSubscribe

You may also like