Home News Povratak potpuno zaboravljenog sludge benda IRON MONKEY!

Povratak potpuno zaboravljenog sludge benda IRON MONKEY!

by Vedrana Dobrić

Iron Monkey se okupio u Nottinghamu, davne 1994. godine. Tri godine kasnije snimili su istoimeni prvijenac a već sljedeće svoj drugi album Our Problem. Ubrzo nakon toga izbacili su jedan EP i split album s Church od Misery pod istim nazivom We’ve Learned Nothing te kompilaciju Ruined by Idiots: Live and Unleashed.

Bend je nastao pod snažnim utjecajem nihilističkog zvuka bendova kao što su Eyehategod, Buzzov*en, Floor and Grief. Trajao je jedno desetljeće a onda se tragično raspao nakon smrti vokalista J.P. Morrowa.

U međuvremenu su postali ozbiljniji i ciničniji, glazbeno agresivniji i fokusirani za izravan napad i uzurpaciju scene koja im pripada. Točno dva desetljeća od snimanja prvog albuma, bend su ponovo okupili njegovi osnivači: basist – S. Watson, vokalist i gitarist – J. Rushby te bubnjar – S. Briggs. Potpisali su ugovor s diskografskom kućom Relapse Records i krenuli u nove pobjede.

Novi materijal, kojeg je Decibel Magazine već uvrstio na svoju listu Twenty Most Anticipated Albums of 2017., možemo očekivati krajem ljeta.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: