Home SceneInterviews Intervju Zayn / Voice means nothing… Because nobody listens

Intervju Zayn / Voice means nothing… Because nobody listens

by Metal Jacket

Interview s bjelovarskim progressive metal bandom ZAYN – uz dokumentarac Fields of God Daria Bukovskog.

ZAYN postoji od 2011., a čine ga iskusni muzičari sa stažem u mnogim drugim bandovima: Alen Rožman (bubnjevi), Marko Dragičević (gitara), Bojan Gatalica (gitara) i Miran Kapelac (bas).

MJM: Vi ste band s pričom iza vaše glazbe, duboko promišljenim, filozofskim stavovima i pogledima. Što nam pričate u filmu? Je li to priča o vašem putovanju božjim poljanama tijekom europske turneje ili nutarnjim poljanama koje vas inspiriraju u glazbi?

Zayn: Film je u potpunosti autorski rad Daria Bukovskog koji je dobro upoznat s nama kao bendom i s našom glazbom kroz prijašnje suradnje. Kamerom je zabilježio dnevne fragmente okoline stvorivši time svoj osobni doživljaj glazbe koju stvara Zayn.

zayn-coverMJM: Dokumentarac je zanimljiv i neuobičajen način promocije vlastite muzike…kako ste došli na tu ideju?

Zayn: Materijal ”Fields of God”, od nastajanja do objave, označava period u kojem smo uspjeli ogromnu količinu negativne energije kanalizirati u glazbu. To se osjeti u svakoj stvari na albumu i mislimo da je iskren i savršen u svojoj nesavršenosti. Željeli smo ga kroz video uratke zadržati  mračnim i tjeskobnim, a spoj jednog  dužeg videa kroz koji se proteže cijeli album bio je upravo to.

MJM: Voice means nothing? Why? ( Zayn svira isključivi instrumentale, a to je njihov credo)

Zayn: Voice means nothing because nobody listens.

MJM: Ovog ste ljeta bili na europskoj turneji po Italiji i Njemačkoj, na kojoj je ovaj dokumentarac i nastajao. Recite mi o turneji, kakvo je to iskustvo bilo, kakve su bile reakcije publike?

Zayn: Za prvi put i više nego dobro, a reakcije odlične. Oslobodili smo se nekih predrasuda i strahova što ćemo i kako ćemo. Zahtjeva puno planiranja unaprijed, ali vrijedno iskustvo i predivan osjećaj kad ono što si stvorio prihvaćaju ljudi van granica našeg grada ili države.

MJM: Imate li u planu sljedeće putovanje tim poljanama?

Zayn: Planiramo na ljeto ponovo na put. Malo su nam se zakomplicirale stvari oko poslova kojezayn-2 radimo i slobodnog vremena, ali ništa strašno.

MJM: Što se događa s novim albumom, imate li izdavača, kad će u prodaju?

Zayn: Nove stvari okupljene pod nazivom ”Evolution Made Us” nastavak su na prethodni album. Nakon ”Fields of God” albuma, kojem je tematika bila vjera i osnove društva kroz stoljeća, ovim materijalom stavljamo u prvi plan evolucijski razvoj čovjeka svrstavši ljudsku rasu u tri skupine koje glazbeno izražavamo agresivnim i jednostavnim riffovima u low tuningu. Trenutno dorađujemo neke sitne finese prije snimanja, a materijal planiramo izbaciti prije ljeta. Nadamo se pod nekom etiketom, ali nije presudno.

MJM: Sljedeće svirke?

Zayn: Svirki će biti dosta u 2017., objavljivat ćemo ih na našim FB stranicama kako budu dolazili datumi.

MJM: Planovi?

Zayn: Planovi su pojačanje u postavi benda, novi album vani, novi video na youtube kanalu, novi merch… itd.

MJM: Hvala vam na razgovoru, bilo je zanimljivo i želimo vam uspjeha s novim albumom i novom sezonom svirki.

Zayn: Hvala Vama !!!

(I najnovija vijest vezana uz Zayn – nastupiti će na METALDAYS u Tolminu, Slovenija 2017. Čestitamo!) 

Razgovarala: Amalija Kranjec

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: