Home SceneInterviews Intervju sa Exa uoći koncerta 2.12. u Route 66

Intervju sa Exa uoći koncerta 2.12. u Route 66

by Metal Jacket

2.12. priprema se eksplozivan, komemorativan događaj. Rum Smugglers slave svoju petu godišnjicu postojanja i u tom naumu će im pripomoći 3 jednako divlja benda. Poimence, to su Exa, Kamäradi i Wizards of Gore. Za pripremu ovog spektakla, odradili smo intervjue sa svim bendovima pojedinačno, a kako je to izgledalo, pročitajte. Donosimo vam Exa.

MJM: Dakle, za početak, tko ste, što ste?

Exa: Mi smo mladi klošari iz riječkih gimnazija. Našli smo se pred nešto više od godinu dana i bez puno filozofije krenuli svirati. “Žanrovski nismo određeni…” govore svi najveći bijednici koji žele ispast kul, ali ja stvarno ne znam koji smo mi k***c, nešto između metala i punka.

exa-logoMJM: Jeste li izdali štogod dosad? Kakvi su planovi po tom pitanju?

Exa: Do sad nismo ništa izdali, neke snimke s probe i koncerta s mobitelom ne računam. Uskoro izlazi spot za pjesmu koju smo snimili besplatno zahvaljujući nagradi na prošlogodišnjem Ri Rocku. Za dalje nemamo nekih čvrstih planova, ako budemo u mogućnosti snimiti ćemo nešto pa ako hoće netko to slušati neka sluša.

MJM: Vidim da snimate i spot. Opišite malo proces, koliko je alkohola trebalo i druge važne stvari.

Exa: Tako je, spot je snimljen ali je još u procesu montaže, snimila ga je naša predivna redateljica Sara a protagonist spota je naš omiljeni Ćelavi Metalac. Alkohola je trebalo tek nekoliko pivi da se odmori poslije snimanja jer smo se dosta nahodali. Bilo je i trčanja, skakanja, padanja, strave i užasa, a kad kamera nije snimala jako puno sprdanja. Zapravo, bilo je i kad je snimala. Sve ostalo vidjet ćete u spotu kad izađe.

MJM: Tko su vam glavni uzori?

Exa: Okily Dokily, ako ne znate tko su poslušajte, nećete se razočarati.

MJM: Koliko ste koncerata imali i koji vam je bio najdraži?

Exa: Sedam, ako nisam neki zaboravio. Težak izbor ali mislim da se nismo nigdje bolje proveli nego na Dark O Metal Warmup koncertu na Harteri, publika je bila odlično raspoložena i još smo se uz to kvalitetno zapili s momcima iz Rum Smugglersa i Wizards of Gore koji su svirali nakon nas.

MJM: Što očekujete od ovog koncerta?

Exa: Mi smo uvijek optimistični pa očekujemo puno zgodnih Zagrepčanki koje vole metal, a u svakom slučaju bit će dobra fešta i alkohola u potocima.

MJM: Poruka za naše čitatelje?

Exa: Na njima je samo da dođu na koncert, a mi ćemo se pobrinut da ostanu bez sluha.

Razgovarao: Filip Gudan

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: