Home SceneInterviews Intervju s Carnagerom iz Angelgoata povodom zadnjeg albuma Primitive Goat Worship!

Intervju s Carnagerom iz Angelgoata povodom zadnjeg albuma Primitive Goat Worship!

by Metal Jacket

Imao sam priliku razgovarati s Carnagerom, osnivačem, alfom i omegom srbijanskog benda Angelgoat. U nastavku pročitajte o planovima i priči koja stoji iza benda koji preko petnaest godina beskompromisno stvara black metal neotrovan trendovima i pomodarstvom.

MJM: Prvo pitanje vjerujem da mora biti ono što interesira sve ljude upoznate s djelovanjem benda Angelgoat – zašto tolika pauza? Od U Slavu Satane bendu se gubi svaki trag. Što je bilo s bendom u tom periodu?

Carnager: Bend je bio na pauzi od 2008. nakon snimanja prvog albuma, kada je Malleus napustio bend, pa do 2015. kada je sve ponovo krenulo. Postojalo je mnogo razloga za pauzu, na neke od njih nisam mogao da utičem. Bend nije bio aktivan, međutim ja jesam. Puno novog materijala je napisano u tom periodu, za koji se može očekivati da će biti snimljen u skorijoj budućnosti.

MJM: Nedavno je izašao tvoj drugi album Primitive Goat Worship za Grom Records. Kakav je do sada odziv fanova i kakva su im impersije o albumu?

Carnager: Možda je još rano govoriti o tome, s obzirom da je album izašao pre nekoliko nedelja, ali za sada oni koji su imali prilike da čuju album, uglavnom pozitivno reaguju na novo izdanje. Ili da se možda bolje izrazim, do sad nisam čuo negativne kritike.

MJM: S obzirom da je Strigoi Records izbacio U Slavu Satane kao kazetu, postoji li interes fanova, izdavača, na kraju i tvoj da taj album ugleda svjetlost dana u CD formatu?

Carnager: Prvi album je tada trebao da također izađe i na CD formatu, međutim je izbila ona finansijska kriza koja je prouzrokovala da se album ipak ne pojavi. Ali siguran sam da će se u bliskoj budućnosti pojaviti i CD verzija prvog albuma.

MJM: S tekstualnog aspekta, svatko tko pogleda popis pjesama odmah uočava da vam je sotonizam osnovna okosnica. Gdje nalaziš inspiraciju za svoje tekstove i u kolikoj mjeri je sotonizam prisutan kao pokretačka snaga tebe i benda?

Carnager: Svi tekstovi su napisani još 2001. godine, iako su usled adaptiranja muzici koja je nešto kasnije napisana, pretrpeli zanemarljive izmene. Te godine je napisano zaista puno tekstova, i oni će se pojaviti na budućim izdanjima. Nema razloga zašto ne bih iskoristio te tekstove. A da su tekstovi pisani i danas, ne bi se mnogo razlikovali od ranijih. Što se tiče inspiracije i tematike, crpim ih iz svojih izvora.

MJM: Kroz bend je prošlo par sezonskih članova s kojima si odsvirao par nastupa. Postoje li planovi za ponovno okupljanje u svrhu koncerata? Postoji li interes fanova u Srbiji i šire da vide Angelgoat na pozornici?

Carnager: Da, bilo je nekoliko prijatelja koji su pomogli. Planovi za sviranje uživo sigurno postoje, samo je pitanje vremena. Ne bih otkrivao mnogo detalja, dok ne budem sa sigurnošću mogao nešto da kažem, ali može se očekivati da se bend nakon dužeg vremena uskoro vidi ponovo uživo.

MJM: Kako je došlo do suradnje između Angelgoata i izdavača Grom Records?

Carnager: Ovaj album je prvo zvanično izdanje za Grom Records, iako kontakt sa Milanom doseže sada već u daleku prošlost. Tačnije, poznajemo se od samog početka, kako osnivanja benda, tako i od osnivanja Grom Recordsa. Milan je definitivno osoba koja je pružala podršku bendu sve vreme. Na primer, upravo je on odgovoran za split izdanje za Dead Center Productions. Kao i dosta drugih stvari… Rezervisao je sebi mesto u Paklu, hehe.

MJM: Jedna od zaštitnih znakova Angelgoata je sigurno taj što bend beskompromisno svira black metal bez ikakvih upliva drugih žanrova i bez bilo kakvog praćenja trendova. Otkuda izvire tolika želja i istrajnost u tome?

Carnager: Stvaranje muzike, kao i tekstova je definisano još na samom početku 2001. godine. Takvi stavovi dominiraju  i u mom privatnom životu,  istrajan sam u svemu što radim, i ne interesuju me trendovi. Jednostavno radim ono što volim.  Tako da svako ko je upoznat sa radom benda, zna šta može da očekuje od benda i u budućnosti.

MJM: Hvala ti puno za razgovor. Posljednje riječi su tvoje…

Carnager: Hvala tebi. I zahvalio bih se svima koji su na bilo koji način bili deo ovog albuma, koje ujedno ovom prilikom i pozdravljam. Slava Satani!

Intervju napravio Aleks

You may also like