Home News Ihsahn predstavio pjesmu “Pressure”; sutra ekskluzivni intervju za Metal Jacket Magazine

Ihsahn predstavio pjesmu “Pressure”; sutra ekskluzivni intervju za Metal Jacket Magazine

by Vjeran

ihsahnsoloIhsahn, frontmen Emperora, će 8. travnja za Candlelight Records objaviti materijal “Arktis” kao CD (standardni format), deluxe CD (sadrži dodatni ekskluzivni sadržaj) i vinil. Snimljen je u njegovom studiju u norveškom Notoddenu, a miksao ga je Jens Bogren u svom švedskom studiju. Predstavlja najduži solo projekat Ihsahna i obiluje gostima među kojima se nalaze Einar Solberg (Leprous), Matt Heafy (Trivium), Jorgen Munkeby (Shining), Tobias Ornes Andersen (Shining, ex-Leprous), te norveški autor Hans Herbjornsrud. Omot albuma kreirao je nagrađivani španjolski dizajner Ritxi Ostariz.

Ihsahn je kao glazbenik posljednje desetljeće proveo gradeći svoje ime kao prepoznatljivi i karakteristični solo umjetnik. Nakon što je rafinirao i redefinirao black metal, “Arktis“ je njegov izlet u nepoznato tijekom kojeg se više oslanjao na pjesme koje su prožete tradicionalnom strukturom. Svaka numera u sebi nosi jak individualni identitet sa nešto modernijim glazbenim izričajem. Sumorna vizualizacija koju je tokom prosinca prošle godine predstavio posredstvom lyric video klipa za “Mass Darkness” je inspirirana ekspedicijom iz 1800. norveškog istraživača i nobelovca Fridtjofa Nansena. Prikazuje trogodišnju ekspediciju tokom koje se po prvi put brodom uputio ka Sjevernom polu, a zatim se pješice nastavio kretati po kopnu.

Ihsahn, kao 40-godišnji nagrađivani glazbenik, sa svakim novim albumom pomiče granice kreativnosti i razbija predrasude koje postoje kada je u pitanju ekstremna glazba. To čini i na svom novom materijalu putem kojeg nam donosi kombinaciju extreme metala i progresivnog rocka. O black metal sceni nedavno je izjavio: “U pravilu ne pratim ništa, pa ni black metal scenu. To je bio moj ´problem´ od početka. Ostali članovi kao Samoth su uvijek bili više u tome, ja sam bio uvijek više koncentriran na pisanje tekstova i glazbe. Za mene je i ovo što danas radim još uvijek Black metal, jer dolazi iz istog izvora. Za mene Black metal nije gitaristički zvuk sviran na određenoj brzini, sa krištavim vokalima. Za mene je Black metal stav i atmosfera”.

Što nam je još Insahn otkrio o samom albumu i o nekim drugim stvarima moći ćete uskoro čuti u audio intervjuu na našem portalu. U nastavku poslušajte pjesmu “Pressure” koju je nedavno predstavio.

You may also like

%d bloggers like this: