Home News Imperceptum – ostvarenje funeral doom metala!

Imperceptum – ostvarenje funeral doom metala!

by Vjeran

Imperceptum

Među kolekcijom različitih doom i death ostvarenja, predstavljamo vam još jedno ime za ljubitelje toga žanra pa i šire. Uz specifična zvučna imena kao Esoteric, Thergothon i slični, pridružujemo i Imperceptum!

Njemački Imperceptum je one-man val devastacije. Zasad još nepoznanica široj javnosti, Imperceptum je stvorio razarajuću i podcjenjivačku kombinaciju funeral dooma i atmospheric black metala. Ova debitirajuća crna rupa se zove Collapse of Existence i guta sve što ima veze sa svjetlošću. Na albumu se nalazi gotovo sat vremena glazbe razvučenih preko četiri potapljajuća trackova i luta naprijed nazad preko ambijentalnog, kozmičkog i kasapljujuće žalopojke.

Collapse of Existence uvodna pjesma, Entity of Extramental Chaos, ustanovljuje ambijentalno ostvarenje ispod slojeva albuma prije pada unutar beatova i dubina i growlova za okrenuti želudac. U prvoj četvrtini postavlja munjevit ton a Severe Disturbance of the Interdimensional Equilibrium nosi mnogo jači atmosferski black metal osjećaj i sadrži sjenke post-metala u sebi.

Collapse of Existence je izašao krajem siječnja ove godine kao neovisno izdanje. Album je dostupan na Imperceptumovoj BandCamp stranici.

You may also like