Home SceneInterviews Illka: Želimo vidjeti hrvatske metalce da zajedno s nama uživaju u koncertu

Illka: Želimo vidjeti hrvatske metalce da zajedno s nama uživaju u koncertu

by Vjeran

Želimo vidjeti hrvatske metalce da zajedno s nama uživaju u koncertu

my funeralMy Funeral je već gostovao u Hrvatskoj i Illka je dobro upoznat sa našom zemljom, pogotovo sa svim našim tekućim proizvodima. Pohvalio se sa nazivima piva i naravno jedne jedinstvene rakije. Također je rekao da je čitao i on našem domovinskom ratu i stradanjima u Vukovaru. Uz koncertno gostovanje koje je imao u Hrvatskoj, kod nas zna doći i na odmor. “Bio sam već nekoliko puta u Hrvatskoj i sa bendom i kao turist. I u jednoj i drugoj situaciji sam oduševljen toplinom ljudi, koji su dosta srdačniji nego ovdje u Finskoj. Volim svirati kod vas baš radi te topline, srdačnost i želje za koncertima.” izjavio je Illko. Na pitanje zašto su ime dali My Funeral, Illko nam je odgovorio: “U thrash svijetu bendovi imaju svakakvih imena, pa čak i dosta sličnih. Mi smo željeli da nam ime bude različito i da iznenadi. Znamo da sa tim imenom imamo problema na prvu, ali svjesni smo toga i iskreno nije nam bitno.“

Većinu glazbe radi on, kao i tekstova, a ideje za tekstove izvlače iz svakodnevnog života.  Na pitanje koliko često imaju probe rekao je: “Probe imamo dva puta mjesečno”, na moje čuđenje je dodao “problem je što ne živimo u istim gradovima, pa nam nije jednostavno svako malo imati probe.”my album

Na pitanje gdje vidi budućnost metala prvo je rekao da mu je to teško pitanje, ali je odgovorio: “Nadam se da budućnost metala nije u internetu. Svakako ne bi to bilo dobro, već je bitno da se ljudi druže uživo, da se svira i uživa u tome. To je bit metala, a posebno old Thrash metala kojeg mi gajimo.”

Kao i većina bendova ni oni nisu u mogućnosti živjeti od sviranja sa bendom, tako svi moraju raditi sa strane. Zadni album Violence Academy nisu za nikoga izdali, a na to Illka je rekao: “Zadnji album Violence Academy nismo još za nikoga izdali i vjerovatno ćemo ga sami promovirati. Razlog tome je taj što sve kuće koje su nas kontaktirale tražile su novce za izdavanje, ali mi to ne želimo napraviti. Smatramo da imamo dobar materijal i da ćemo to moći i sami napraviti.”

“Metal sviram, slušam i živim zato što mi metal dopušta da se odmaknem od mase koja baš i ne razmišlja gdje ih se vodi.” rekao je Illka. Na pitanje što očekuje od publike na dva koncerta u Hrvatskoj, Illka je odgovorio: “Očekujem da će biti uzavrela atmosfera. Želimo vidjeti hrvatske metalce da zajedno s nama uživaju u koncertu i “razvalimo” sve skupa. Svakako se radujemo koncertima i upoznavanju novih ljudi. Vjerujemo da ćemo vam priuštiti odličnu old Thrasht metal svirku.”

Razgovarao: Vjeran Birimiša

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: