Home Scene I u 50-im Holt razara gitarom

I u 50-im Holt razara gitarom

by Vjeran
Ako je Slayer među velikom četvorkom, onda bi Exodus trebalo staviti u sljedeću veliku četvorku

GaryHoltExodus01

Gitarist Gary Holt ovu jesen ima pune ruke gitare. Naime znamo da je na turneji po sjevernoj Americi i znamo da je na to turneja Slayer, Exodus i Suicidal Tendencies, a on svira u dva banda, Slayer i Exodus.

U intervjuu koji je dao, izjavio je ovaj pedesetogodišnjak: “Izgaram svirajući dva puta po večeri, ali to je dobro izgaranje. Puno je tu posla, ali je dobar posao.”

Dok na ovoj turneji Slayer svira sve pjesme, Exodus je koncentriran na zadnji album “Blood In, Blood Out”, koji je prvi album nakon 2010. godine.

Kako se vratio Steve “Zetro” Souza nazad u band kao glavni vokal, ovo je prvi put od 2004 da je Exodus napravio klasični album. Teme su razočarenje sa društvom, nemanje prava glasa u društvu. Također ima i političkih tekstovia kao “Honor Klling” koje kritizira radikalni islam.

“Album je razarajući, vrlo agresivan, brz.” rekao je Holt i nadodao da je napisao 9 od 11 pjesama i kad uđe u mod pisanja da to onda postaje plodno tlo.

Na albumu uz mnoge goste gostuje i Kirk Hammet koji je i sam bivši član Exodus-a (1980-1983). Snimanje se odvijalo u kući bubnjara Tom Hunting-a, Goats ‘R Us Ranch & Studios, San Francisco Bay Area.

Prvi put za Slayer Holt je zasvirao 2011. kada ga je Kerry zvao da zamjeni ozlijeđenog Jeff Hanneman-a koji je nastradao od uboda pauka. Hanneman umire 2013 od zatajenja jetre.

Kerry i ja smo stari prijatelji i nazvao me da li mogu zamijeniti Jeff-a kada se prvi put razbolio i eto to je potrajalo već 4 godine. Sretan sam što sviram u dva najbolja banda na svijetu.” rekao je Holt.

“Ovako raditi oba banda na turneji je teško, ali je bolje ovako kad su zajedno. To svakako uzima danak, ali zato trebam posebno paziti na sebe.” kaže Holt

Exodus je na sceni od 1980., što je par godina prije Slayer-a. Kada pogledate fanove oba banda tu ćete naći i vršnjake sa Holt-om (50), a i one iz mlađe generacije. Opet oba banda su ostale vjerna svojim korjenima i nakon toliko vremena.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: