Home News Hoće li novi album Megadetha sadržavati blastove?

Hoće li novi album Megadetha sadržavati blastove?

by Mislav Mihaljević

Iako su na glazbenoj sceni preko trideset godina, Megadeth su u veoma zanimljivom razdoblju svoje karijere. Prošle godine izdali su album “Dystopia” koji je po mnogim mišljenjima jedan od najboljih u cjelokupnoj njihovoj diskografiji, a većinski ga je stvarao sam Dave Mustaine, osim dvije pjesme na kojima je kao koautor sudjelovao gitarist Kiko Loureiro. Bend je započeo proces stvaranja novog albuma, nasljednika Dystopije. Tu sada dolazi razlog onog gore navedenog zanimljivog razdoblja karijere. Na njemu se neće naći samo većinski Mustaineove ideje, već će značajan autorski doprinos imati i Kiko Loureiro, ali i bubnjar Dirk Verbeuren, najnovija prinova u njihovom sastavu.

Evo što je Mustaine na to rekao: “Stvaranje najnovijeg materijala započelo je dok smo bili na kotačima, odnosno na turneji. To je super stvar jer tako imamo priliku na miru staviti ideje na papir. Kiko i ja smo pokrenuli punom parom priču oko toga proteklih tjedana i na mail si stalno šaljemo nove ideje koje nam padnu na um. To mi je jako uzbudljvo, za svaki mail koji mi stigne imam osjećaj kao da je Božić.”

Jednostavno rečeno, taj nadolazeći materijal po svemu sudeći ima potencijal biti nešto najtvrđe i najdivlje što su Megadeth izdali nakon dugo godina. Verbeuren je sam po sebi zvjerski bubnjar, sposoban svirati nevjerojatno brzo, a kombinacija Mustaine i Loureira je već pokazala svoju žestinu. Kao šlag na tortu, dolazi i informacija da će taj novi uradak vjerojatno sadržavati i blast beatove. Mustaine je o tome također progovorio nedavno, ističući kako se svima u bendu sviđa kada dođu na probe i čuju kako Dirk nabija blastove: “Svaki put kad čujem Dirka kako masakrira blastove, zapitam se kako bi se oni uklopili u naš stil. Sve me više zaokuplja ta ideja i mislim da bi to podiglo svirku Megadetha do nevjerojatnih brzina zbog prostora koji takav ritam daje gitarama i bassu.”

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: